13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
 Boşaltılan Kemalpaşa Askerlik Şubesi binasının son durumunu, DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe ve burada görev yapmış Emekli Astsubay Süleyman Şeker değerlendirdi.
Şeker, Asker ve Türk vatandaşı olarak yaklaşık 1 aydır sıradan bir mekan gibi bakımsız terk edilmiş gibi duran binanın, ulu öndere yakışır bir şekilde yetkililerce sahiplenilmesi ve emniyetinin sağlanarak, özellikle yangına karşı tedbir alınması gerektiğini vurguladı.
Başkan Karakülçe ise, ”Konu vatandaşımızın duyarlılığı ile partimizin gündemine geldi. İlçeyi ziyaretimiz esnasında burayı gezme fırsatını bulduk. Böyle tarihi bir mirasın boş olarak terk edilmesini hayretle karşıladık. Siyasi sorumluluğumuz gereği konuyu gündeme getirmek zorundayız. Acilen bu tarihi mirasın koruma ve kontrol altına alınması için yetkilileri göreve davet ediyoruz.Aksi takdirde Türkiye içinde önemli bir değeri her an bir kıvılcım küle çevirebilir” dedi.
1884 yılında inşa edilen binada Mustafa Kemal Atatürk, İzmir’in kurtuluşunda 8 Eylül gecesi burada konaklamıştır. 'Burada konakladığım geceyi hiç unutmuyorum' sözüyle memnuniyetini belirttiği Atatürk’ün kaldığı oda da müzeye dönüştürülmüştür.



İzmir Haber

Editör: TE Bilişim