Karısının evinde kaldığı kişiyi öldürdü Karısının evinde kaldığı kişiyi öldürdü

Kemalpaşa'yı, İzmir-Ankara karayoluna bağlayan, kısa mesafesinden dolayı özellikle ağır tonajlı araçlar tarafından sıkça kullanılan Kemalpaşa-Sütçüler yolundaki çile sona eriyor. İzmir Büyük Şehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ile, İzbeton tarafından yapımına Mart ayı içerisinde başlanan yolun, Nisan ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor. Yol yapım çalışması ile ilgili bilgi veren Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa'yı Ankara asfaltına bağlayan Sütçüler yolunun uzun yıllardır sorun olduğunu, yapılan çalışma ile yolu kullanan sürücülerin rahat bir nefes alacaklarını söyledi. Karakayalı, "Bu yol normalde İl Özel İdaresinin himayesinde. Belediyemizin girişimleri ile, Büyük Şehir Belediye Başkanlığımızın da onayı ile bu yolun yapım çalışmalarına başlandı. Bu yolda, daha önceleri sürekli yama ve düzenleme çalışması yapılmaktaydı. Ancak yüksek tonajlı araçların sürekli olarak burayı kullanması, yağmur sularının yol üzerinde kalması gibi sebeplerle yol tekrar eski haline geliyordu. Şu anda yapılan çalışma ile yol, baştan aşağıya yenileniyor. Yol üzerindeki, mevcut asfalt kaldırılarak, 50 cm. derinliğinde çukur açılıyor ve bu bölüm kaya dolgu ile dolduruluyor. Bu işlemin tamamlanmasının ardından sıcak asfalt atılacak. İlk etapta Nif çayı köprüsüne kadar olan kısım bu şekilde yapılacak. Yolun Nisan ayı içerisinde trafiğe açılması planlanıyor." dedi.
Merkezdeki Yolların Durumu
Vatandaşların, özellikle ilçe merkezindeki yolların durumu ile ilgili sıkıntılarını bildiklerini, ancak mahkemenin vermiş olduğu, yürütmenin durdurulması kararı sebebi ile çalışmaların henüz başlamadığını ifade eden Başkan Karakayalı, "Daha önceki yüklenici firma, mahkemenin vermiş olduğu "yürütmeyi durdurma" kararı sebebi ile çalışmayı durdurdu. Yeni firma, eski firmanın tasfiyesinin ardından çalışmalarına başlayacak.  Bir aksilik olmaz ise, bu işlemin yakın bir zamanda sonuçlanmasını bekliyoruz. Bu işlemlerin ardından yeni firma projeye kaldığı yerden devam edecek." dedi.
Pazar Yeri Açılışı Festival ile Birlikte
Çok katlı Pazar yeri inşaatının tamamlandığını, çevre düzenleme işlemlerini kısa süre içerisinde başlanacağını ifade eden Başkan Karakayalı, "Pazar yerinin inşaatı tamamlandı. Şu anda çevre düzenleme işlemlerine başlayacağız. Bu işlemin tamamlanmasının ardından, kiraz festivalimizin başlangıcında çok katlı Pazar yerini halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz." dedi.

Editör: TE Bilişim