İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediyesi bağlı Kent Ekmek Fabrikasında, Tekgıda-İş Sendikası ile işveren konumundaki İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. 41 gündür grevde olan 61 işçi ise soluğu İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde aldı. Talep ettikleri ücret zammının yapılmaması üzerine süresiz oturma eylemi başlatan işçiler, mağdur olduklarını dile getirerek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na seslendi. 

Grup adına konuşan Tekgıda-İş Sendikası 7 No’lu Şube Başkanı İbrahim Birsen, 41 gündür grevde olduklarını yineledi. Birsen, "Toplu görüşmelerimizin tıkanması neticesinde maalesef grev kararını almak zorunda kaldık.

41 gündür biz her platformda anlaşmaktan yana olduğumuzu sürekli dile getirdik. Ancak Grand Plaza yönetimi tarafından 41 günde bize anlaşma yönünde en küçük bir adım atılmadı. Burada 41 gündür çalışan 61 ekmek işçisi fabrika işçisi mağdur. Bununla beraber Türkiye genelinde çölyak hastalarına glutensiz ekmek üretiyoruz. Çölyak hastalarımız mağdur. İzmir’in çeşitli yerlerinde hizmet veren, Kent Ekmek fabrikasının ürettiği ekmekleri satan büfeciler mağdur.

Biz bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bugün Grand Plaza yöneticileri ile sabahtan beri 2 defa görüştük. Biz mevcut taleplerimizden feragat edebileceğimizi ilettik. Ancak biraz önce bize ifade edilen ücretsel taleplere hiçbir şekilde bir adım daha adım atılmayacağını söylediler. Ancak sosyal haklarda belirli bir noktaya ulaştık. Ama bunlar da bizi tatmin etmiyor.

Dolayısıyla bugün burada süresiz oturma eylemi başlatıyoruz. Buradan İzmir Büyükşehir Belediye Başkana sesleniyoruz; Biz uzlaşmaktan yanayız. Bizim afaki taleplerimiz yok" dedi.
Editör: TE Bilişim