Kılıçdaroğlu Patlama Alanına Karanfil Bıraktı Kılıçdaroğlu Patlama Alanına Karanfil Bıraktı
 Ostim Çıraklık Eğitim ve Öğretim Vakfı’nda gerçekleşen geleneksel iftar yemeğine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, OSİAD Başkanı Adnan Keskin, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Ostim Organize Sanayi Odası Başkanı Orhan Aydın, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ve çok sayıda sanayici katıldı. Sanayicilerle, üretim yapan, istihdam sağlayanlarla bir araya geldiği için memnuniyetini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Sanayicilerimizin en önemli ve temel özelliği bireysel değil, ülkeleri için çalışmalarıdır. Üreten kişi, dünyadaki gelişmeleri takip eder, bilimi takip eder, risk alır. Sanayici ekonominin kamu görevlisidir” dedi.
Farklılıkların, görüş ayrılıklarının Türkiye’nin zenginliği olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, “Üreten insanlara saygı duyulması gerekir. Sanayici alın teri dökerek üretimini gerçekleştirir. Biz ülke olarak hangi konularda dünya da üstünlük sağlayabiliriz, hangi konuda farklılıklarımızı değerlendirebiliriz, bunlar üzerinde çalışmalar yapılmalıdır” diye konuştu. 
Kendisinin de iş adamı olduğunu belirterek üretimin zorluklarını anlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar ise, “Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, son CHP Kurultayı’nda üretenlere verdiği desteği belirtmişti. Bugün OSİAD’ın düzenlediği iftar yemeği bizleri bir araya getirdi. Sanayicilik çok zor bir iştir, bugün ne üreteceğinize karar vermek zaten risktir. Üretmek ibadettir, çünkü üretirken istihdam sağlayıp çok sayıda vatandaşa ekmek kapısı haline geliyorsunuz” dedi.
Kaynakları doğru kullanarak, verimli sonuçlar elde edileceğini söyleyen Yaşar, “Krizleri önlemenin yolu üretmekten geçer. Verimli üretimlerin gerçekleşmesi için kaynakları doğru kullanıp doğru alanlara yönlenmek gereklidir” şeklinde konuştu. Yaşar, Ramazan ayının zenginin fakiri doyurduğu, kavgaların sona erdiği, barış içinde bir ay olmasını temenni etti.
OSİAD’ın düzenlediği iftar yemeğine katılan tüm misafirlere teşekkür eden OSİAD Başkanı Adnan Keskin, “İnsanların daha samimi ortamlarda Ramazan ayını geçirmeleri için bu organizasyonu yapmak istedik. Ramazan’ın ruhunu birlikte geçirdiğimiz iftarlarla yaşatacağız. Başkanlarımız üretimin, sanayiciliğin zorluklarını anlattılar. Her zaman doğru üretimler yaparak, doğru sonuçlara ulaşacağız” dedi.





Editör: TE Bilişim