Reyhanlı saldırısında gelişmeler Reyhanlı saldırısında gelişmeler
Hatay Cemil Meriç İl Halk Kütüphanesi’nde kullanılmaya başlanan cihaz ile kitaplarda bulunan mikroplar ve zararlı organizmalar makine tarafından temizleniyor. Kullanıcıların ise steril edilmiş kitaplar ile daha sağlıklı bir hizmet almanın mutluluğunu yaşıyor. 
Kütüphane Müdürü Ümmü Yayla, kütüphanelerde kitapların çok sayıda okuyucu tarafından kullanıldığını, uzun süre raflarda kalan kitapların toza ve insan gözüyle görülmeyen bakterilere maruz kaldığını bu sebeplerle çeşitli hastalıklara neden olabilecek virüslerin kitap yoluyla taşınabileceğini belirtti.
Bu cihaz ile, farklı okuyucular tarafından yoğun bir şekilde kullanılan tüm kitapların cihaz kullanıldığı takdirde ultraviyole ışınlar ile temizlenerek sterile edildiğini vurgulayan Yayla “Yaklaşık iki aydır kütüphanemizde kullanımda olan bu cihaz ile tüm okurların daha temiz daha sağlıklı kitaplar ile buluşması hedeflenmektedir. Cihaz kütüphanemizin giriş kısmında yer almakta olup, kütüphane içinde kitabını okuyacak okuyucular için ya da, kitabı ödünç alacak olan okuyucular için ücretsiz olarak kullanıma açılmıştır. Makine içine yerleştirilen kitap bir dakika içinde ultraviyole ışınlar ile temizlenmektedir. Bir bakımdan kitapların ömrünü de uzatan bu cihaz sayesinde kütüphanemizin tüm okuyucuları istedikleri zaman bu cihazı kullanma hakkına sahiptirler’’dedi.

Editör: TE Bilişim