Kaymakamlık Voleybol Turnuvası nefes kesti Kaymakamlık Voleybol Turnuvası nefes kesti
Terkehaliller köyünde yaşayan bir aile, dün akşam Bartın merkeze bağlı Balamba Mahallesinde yaşayan bir aileye kız istemeye gitti. Ç Ailesi, 21 yaşındaki oğlu Yusuf Ç için D Ailesi'nin 17 yaşındaki kızı T.D'yi istemeye gitti.
D Ailesi'nden kız babası Atilla Yaşar D, kızını Ç Ailesi'ne verme konusunda ikna edilemedi. Evde taraflar arasında çıkan tartışma sonrasında Ç Ailesi evden ayrıldı. Sabah saatlerinde D Ailesi, kız isteme esnasında çıkan tartışmadan dolayı Ç Ailesi'nin ikamet ettiği Terkehaliller köyündeki evinin önüne geldi. Önce sözlü başlayan tartışmanın büyümesi üzerine iki aile silah ve sopalarla birbirine girdi.

İKİ KİŞİ ÖLDÜ

Kavgada, D Ailesi'nden kız babası Atilla Yaşar D ve kızın amcasının oğlu Hüseyin D hayatını kaybetti. D Ailesi'nin askerden izine gelen oğlu Emrah D de yaralandı.
Ç Ailesi'nden Yusuf Ç, Günay Ç, baba Hakan Ç ve Yusuf Ç de ağır yaralandı.

Yaralılar olay yerine gelen 112 acil sağlık ekipleri tarafından Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

EVİMİZİN ÖNÜNE GELDİLER

Ç Ailesi, olayı şöyle anlattı: “Kız istemeye gittiğimizde yaşı küçük dediler. Biz birkaç sene nişanlı kalırlar diye teklifte bulunduk. Ancak kabul etmediler. Sabah evin önüne geldiler. Bize daha göz açtırmadırlar. Ellerinde sopa, demir, kazma, kürek ve balta ile kafa göz her yere vurdular. Kavganın nedeni bizim çocuklarımızdan biri kardeşine tokat atarken D ailesinden bir tanesine geliyor. O ise memleketi arayarak akrabalarını Bartın’a çağırıyor. Sonra hepsi birden evin önüne gelerek bize saldırdılar” diye konuştu.

Ç Ailesi, 'Can güvenliğimiz yok' diyerek jandarmadan yardım istedi. Jandarma, evin çevresinde güvenlik önlemleri aldı.

Editör: TE Bilişim