Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
Kan bağışı ile hayat kurtarmanın değerini hatırlatan bir gençlik konsepti olarak, AIDS’in görülme sıklığının yüksek olduğu Zimbabwe’deki genç öğrenciler tarafından 1989 yılında “Pledge 25 Club” adıyla hayata geçirilen hareket, Türk Kızılayı tarafından 2006 yılından bu yana “Hedef25” olarak yürütülüyor. “Hedef25” hareketi ile başta HIV olmak üzere kan bağışı açısından risk oluşturan davranışlar hakkında eğitim verilmesi ve kan yoluyla bulaşma riski olan hastalıkların en aza indirilmesi amaçlanıyor.
Program kapsamında gençlere; AIDS, madde bağımlılığı gibi risklerden sakınmanın yanı sıra gönüllü, bilinçli kan bağışçısı olma, bu bilinci gelecek nesillere aktarabilme için gerekli eğitimleri alma, bugün ve gelecekte ülkenin kan ihtiyacının karşılanmasına destek olma gibi davranışlar kazandırma hedefleniyor.
İmzalanan protokolle İYTE; Kızılay Kan Hizmetleri adına duyuru ya da bilgi amaçlı olarak hazırlanan e-bültenlerin öğrencilere iletilmesi, web sayfasında “Hedef25” ve kanver.org siteleriyle Türk Kızılayı logosu ve sloganlarının yayınlanması, Kan Hizmetlerine ait afişlerin bankolara asılması, Türk Kızılayı tarafından her yıl yapılan “Hedef25” eğitimlerine en az bir öğrencinin katılımının sağlanması ve “Hedef25” gönüllülerinin eğitim ve kampanya çalışmalarında Enstitünün imkânlarından yararlanması konularında destek verecek.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet E. Eroğlu, SKS Daire Başkanı Bahattin Tayanç ve Hemşire Gülsüm Çakır’ın da katıldığı imza töreninde kısa bir konuşma yapan İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, Türk Kızılayı’nın son yıllarda tüm dünyada ülkemizin göğsünü kabartan işlere imza attığını söyledi. Rektör Güden, özellikle Suriye’deki iç karışıklıklardan kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteciler ve bazı Afrika ülkelerinde yardım bekleyenlere el uzatan Türk Kızılayı’na katkı verecek olmanın kendilerini de mutlu edeceğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim