Megastar Tarkan ve Ceza İle Unutulmaz Bir Fanta Fest Sizi Bekliyor Megastar Tarkan ve Ceza İle Unutulmaz Bir Fanta Fest Sizi Bekliyor
İzmir ve ilçelerinde merkezi yerlerde kurulan stantlarda vatandaşlar kan bağışında bulunabilecek.
Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Mürürü Gökay Gök, Ramazan ayına özel kan bağışı programı hazırladıklarını söyledi. İzmir merkezi ve ilçelerinde gece saatlerine kadar kan bağışında bulunulması amacıyla merkezi yerlerde kan bağış standları kurulacak. 
Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gök yaptığı açıklamada, "İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Uşak, Muğla illerimizde, 155 kan kullanan hastanenin kan ihtiyacının tamamı tarafımızdan karşılanmaktadır. Ramazan ayında gönüllü kan bağışlarında yüzde elli oranında düşüş yaşanmaktadır. Fakat bölgemizdeki 155 hastanenin kan ihtiyaçları artarak devam etmektedir. Kan bağışında bulunmak orucu bozmaz. Sizi, bu mübarek Ramazan ayında vatandaşlık görevimiz olan kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Bağışladığınız bir ünite kandan üç kan ürünü elde edilmektedir. Her kan bağışında bulunduğunuzda, tanımadığınız üç kişinin hayatını kurtarmaktasınız" dedi. 
Ramazan ayında kan bağışlarını kabul edebilmek için Türk Kızılayı Kan Bağışı Merkezleri'nde iftar sonrasında da mesai uygulaması başlatıldığı ifade eden Gök şöyle konuştu: "Ayrıca gezici kan alma ekiplerimiz de düzenlenen gece ekiplerinde gönüllü kan bağışlarınızı kabul edecektir. 18-65 yaş arası, önemli bir sağlık problemi bulunmayan her vatandaşımızı yanlarında T.C. kimlik numarası içeren bir kimlik belgesi ve tok karın ile kan bağış merkezleri ve gezici kan alma ekiplerimize bekliyoruz." Kızılay yetkilileri işyerlerinin toplu kan bağışlamaları için kendilerini aramalarının yeterli olduğunu vurguladı.

Editör: TE Bilişim