Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak
 Kocaoğlu, "Özel İdare malları satacak olana değil, koruyacak olana verilsin" dedi. 
30 Mart’tan sonra kapanacak İzmir İl Özel İdaresi’nin gayrimenkulleri ile ilgili de konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Biz İzmir'in malını korumak, belediyenin hakkı olan malı almakla görevliyiz.

4 milyon insan bize ‘benim malımı koru kardeşim’ demiş. Malların bir damlasını bile vermeyeceğiz. Tabi ki okul yeri milli eğitime, cami arazisi diyanete verilir fakat büyük ve önemli yerler belediyeye kalacaktır.


Biz 10 yıldır 1 liralık mal satmadan Belediye’yi idare ettik. Bu mallar da onları satacak olanlara değil, koruyacak ve çoğaltacak olana verilmelidir” dedi.

HALEP ORDAYSA ARŞIN BURADA

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti adayı Binali Yıldırım’ın bakanlığı döneminde İzmir’e yaptığı hizmetlerin son derece sınırlı olduğunu belirtti. Hükümetin ise İzmir'in gelişmesine katkı koymadığı gibi dışlayan ve köşeye sıkıştırmak için çabalayan bir tutum içinde olduğunu söyleyen Kocaoğlu şöyle devam etti

“İş yapılmadığı gibi Büyükşehir'in yapmak istediği işlere de engel olundu. Metroda keşif artışı için Bakanlar Kurulu onayı İzmir’de 8 ay sürdü. Aynı onay İstansbul’a 3 günde verildi. Tramvay Projesi devlet kurumları arasında 3,5 sene onaylandı. Oysa para istemiyoruz, kredi istemiyoruz. Sadece izin istiyoruz.”


Binali Yıldırım'ın 2011 yılı öncesinde açıkladığı 35 proje bakıldığında ortaya konan 1414 projenin yapılabilirliliğinin de görülebileceğini vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Kente proje yapmak ayrı bir şeydir. Binali Bey'in kitapçığında devletle belediye karışık işler var.

Biz yerel seçimlere giderken belediye projeleri ile yarışıyoruz. Merkezi hükümet destek vermek için, kenti kalkındırmak için ille de bir AKP’linin belediye başkanı olmasını bekliyorsa ayrı bir şey” dedi.

AK Parti’nin Binali Yıldırım'ı aday göstermesinin İzmir’de bir değişiklik yaratmayacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti:

“Halep oradaysa, arşın burada. Aday olduğum tarihte, 17 Aralık süreci yoktu. Binali Bey aday oldu, hemen ben de oldum. 17 Aralık'tan önce AKP'nin yüzde 30'un altında, CHP'nin de yüzde 60'ın üzerinde oyu vardı. 17 Aralık sürecini siyasi malzeme olarak konuşmak istemiyorum. Aday olduğum şartlardaki durum içinde seçime gitmek istiyorum.”

İZMİR KENDİ GÜCÜYLE KALKINIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in merkezi hükümet yatırımlarından hak ettiği payı alamamasına rağmen kendi imkanlarıyla gelişimini sürdürdüğünü belirterek şöyle devam etti:

“Merkezi hükümetin İzmir'den hoşlanmadığı doğru ama Belediye’nin kenti büyütemediği doğru değil. İzmir arıtma tesisleriyle, arıtılan su miktarıyla İstanbul ve Ankara'dan da açık ara öndedir. İzmir gelişiyor. Eksiklerini de hızlı bir şekilde gidermeye çalışıyoruz. Siz hiç bir belediyenin 400 milyon TL kaynak ayırarak fuar kompleksi inşa ettiğini gördünüz mü?”


İzmir’in raylı sistem yatırımlarında da önemli yol kat ettiğini dile getiren Başkan Kocaoğlu, “
Ankara'da Melih Gökçek, 1 metre metro açamadı. Biz göreve geldiğimizde 11 kilometre vardı. Aliağa-Menderes, Evka 3-Bornova hattı, Hatay ve İzmirspor istasyonları ile 96 kilometreye çıktı.

Bu ayın 25'inde Göztepe İstasyonu’nu hizmete açıyoruz. 30 Nisan’dan itibaren Üçkuyular'a kadar olan hat tamamen açılacak ve deneme seferleri başlayacak. İZBAN’ın Torbalı hattı önümüzdeki aylarda bitiyor.

Haziran ayında raylı sistemi 130 kilometreye çıkarmış olacağız. Bir dönem sonra raylı sistem 302 kilometreye çıkacak. Bunun hayali olduğunu söyleyenler var. Hayali değildir. 11 km. raylı sistemi 130 km’ye çıkardıysak, bunu 302 km’ye de çıkarabiliriz”


Başkan Aziz Kocaoğlu programı şu mesajla noktaladı:
“Biz İzmir’de hep birlikte, barış içinde, kızlı erkekli, Türkiye’nin, dünyanın neresinden gelirse gelsin hiç önemli değil, uyum içinde yaşıyoruz. İzmirliyi kendi kendine bırakırlarsa her türlü problemini çözer.”
Editör: TE Bilişim