Menderes Belediyesi'nden Ailelere Yardım Menderes Belediyesi'nden Ailelere Yardım
2013 yılında onlar 728 milyon TL yatırım yaparken, biz 1 milyar 280 milyon TL yatırım yaptık. Onlar bir işi 3 liraya yapıyor. Bizim sırrımız budur. Belediyenin altında darphane yok. Türkiye Cumhuriyeti'nin kredi notundan 8 basamak daha fazlayız" dedi. 

DSİ’YE SESLENDİ
Tahtalı Baraj Gölü’nden damla sulama yapabilmek için DSİ’nin izin vermesi talebini yineleyen Kocaoğlu, şöyle konuştu: “Bana bu imkanı sağlayın, hiç değilse vatandaş artezyen için elektrik parası vermesin. Tahtalı havzasından dolayı Menderesli çiftçi arkadaşlarımız mağdur. Organik tarım, anlaşmalı tarım ve gölden damla sulama için çalışıyoruz. Damla sulama yapalım istiyoruz, havzadan dolayı elektrik, trafo izni veremiyoruz. Biz bunu yapalım, şebekesini döşeyelim, cazibeyle gölden çektiğimiz suyu bir depoda toplayalım ve buradan da Tahtalı havzasındaki arazileri sulayalım dedik. DSİ’ye sayısız mektup yazdık, müracaatta bulunduk. Kapı duvar, bu senin işin değil dediler! Ya kardeşim, benim işim değil de, ben Tahtalı havzasının suyunu alıyorum, buradaki insanları mağdur ediyorum. Bana bu imkanı verin, hiç değilse elektrik parası vermesinler. Fahiş fiyattan artezyenlerine elektrik alıyorlar, böyle bir desteğimiz olsun dedik. Ama sonuç yok”

“BELEDİYE BAŞKANI KİMSE ONUNLA ÇALIŞIRIM”
Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün’ün seçim sürecindeki tavrını eleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “10 sene birlikte çalıştığımız, değişim zorunda kalınan Menderes Belediye Başkanı arkadaşımızın yaptığı propaganda ayıp. Bunlar 15 yıl bir partinin belediye başkanlığını yapmış bir arkadaşa doğrusu yakıştıramıyorum. Karalama yaparak olmaz. Menderes’te sanat okulu eksikliğini tespit ettik ve yüzde 95’ini İzmir Büyükşehir belediyesi olarak biz yaptık. Biz hizmet kervanımıza devam edeceğiz. Arkadaşın değiştirilmesinin bir tek nedeni var. Ben kimseyle münakaşa etmedim, etmem de. Kendisi akşam mecliste, grupta ileri geri konuştu; sabah telefon ettim, ‘bu sanat okulunun durumu ne olacak' diye. Ben çocuk değilim, 66 yaşındayım, bunların hepsini geçmişim. Belediye başkanı kimse onunla çalışırım. Benim işim hizmet etmektir ama siz kamuoyu yoklamalarında, bizlere gelerek 'artık bu adamı belediye başkanı istemiyoruz, yapmayın, yaparsanız oy vermeyeceğiz' dediniz mi, demediniz mi?"
Editör: TE Bilişim