Başkan Pekdaş: Elektrik fabrikasına talibiz Başkan Pekdaş: Elektrik fabrikasına talibiz
Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün düzenlediği 8’inci Halk Oyunları Şenliği’nde bu yıl 350 dansçı sahne alacak. 17 ekibin on ayrı yörenin oyunlarını icra edeceği şölen 2 haziran cumartesi günü Kültürpark Atatürk Açık Hava Tiyatrosu’nda saat 20.00’de başlayacak. Konak Belediyesi’nin halk oyunları kurslarına katılan gençler, yıl boyunca öğrendiklerini sergileyecek.

Gece boyunca küçükler, büyükler ve masterlar olmak üzere üç grupta hünerlerini gösterecek olan 350 dansçı, yapacakları gösterilerle izleyenlere coşkulu anlar yaşatacak. Öğrenciler Bitlis, Burdur, Bilecik, Üsküp, Karadeniz, Kafkas gibi 10 farklı yörenin halk oyunlarını sergileyecek.

Geleneksel “Halk Oyunları Şenliği” adı altında sekizincisi düzenlenen gösterilerin geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da muhteşem coşkulu ve görkemli geçeceği konusunda iddialı olduklarını dile getiren Konak Belediyesi Başkanı Dr. Hakan Tartan, halk oyunları sayesinde Türkiye mozaiğinde hoş bir gezinti yaptıklarını ifade etti. Başkan Tartan, özellikle belediye olarak kazanılan ödüller sayesinde Konak’ın yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen gösterilerin vazgeçilmez ekibi haline geldiğini hatırlatarak İzmirlileri bu coşkuyu paylaşmaya davet etti.





Editör: TE Bilişim