Lokmalar Ballıkuyu’da paylaşıldı Lokmalar Ballıkuyu’da paylaşıldı
"Gazete kokusu" isimli oyunda bir genç kızın nasıl uyuşturucu bağımlısı olduğu ve başına neler geldiğini anlatan ibret verici tek kişilik oyun, Konak Belediyesi sınırları içinde yer alan okullarda sahneleniyor. Cumhuriyet Nevvar Salih İşgören Anadolu Meslek Lisesi’yle başlayan kampanya, Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen gösteriyle devam etti.

Öğrencileri kültür merkezi önünde karşılayan Konak Belediyesi Başkanı Dr. Hakan Tartan, eğitimde kültür ve sanata büyük önem verdiklerini söyleyerek, “Toplumun çeşitli kesimlerinden aldığınız mesajları değerlendirmeyi unutmayın. Değerlendirirken de doğru kararlar alın. Aldığınız doğru kararlar yaşamınızı büyük ölçüde etkiler. Bugün burada uyuşturucu ve zararları konusunda bilgilendirici, madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirici bir oyun izleyeceksiniz. Sizler bizim en değerli varlığımızsınız. Yerel yönetim olarak bu konuda üstümüze düşen ne varsa elimizden geleni yapmaya hazırız. Başka oyunlarda da bir arada olmak dileğiyle, iyi seyirler” diye konuştu.

Başkan Tartan, çocuklara kitap okumalarını ve derslerine çalışmalarını da öğütledi. Konak Belediyesi Dr. Salahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’ni dolduran Kenan Evren Anadolu Lisesi, Hürriyet Anadolu Lisesi, İbni Sina İlköğretim Okulu ve Beştepeler Lisesi öğrencileri, oyunu büyük ilgiyle izledi. Duygusal anların da yaşandığı oyunu izleyen öğrencilerden bazıları gözyaşlarını tutamadı. Etkileyici konusu ve başarılı performansıyla büyük beğeni kazanan oyuncu Aylin Önder, gösteri sonrası öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayarak merakları giderdi.

Editör: TE Bilişim