Konak’ta kaçak moloz dökümüne geçit yok Konak’ta kaçak moloz dökümüne geçit yok
Başkan Hakan Tartan, Konak'taki mahalle muhtarlarının tümüyle bir araya geldi. “Herkesin Başkanı” sloganı ile karşılanan Başkan Tartan, dört yıllık çalışmalarında muhtarlardan tam destek aldı. Muhtarlar parti ayırımı yapmadan kendilerine her konuda destek olan Başkan Tartan’ın yerel demokrasi ağını her mahalleye yansıttığı söylediler.
Her muhtarın birer belediye başkanı olduğunu hatırlatan Tartan’ın yerel yönetimde sevgi ve saygıyla yaşanan dört yılı değerlendirdiği toplantıya CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, belediye meclis üyeleri ve Konaklı muhtarlar katıldı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, “Muhtarlarımız görevlerini en iyi şekilde yerine getiriyorlar. Onların çalışmalarını daha rahat, daha teknolojik bir ortamda sürdürmeleri, vatandaşın da daha hızlı hizmet alması anlamına geliyor. Muhtarlarımız yerel yönetimlerin uç karakollarıdır, vatandaşın isteğini anında bize bildirerek hizmet sağlamayı kolaylaştırır. Mahallelinin derdini paylaştığı, isteklerini bildirdiği muhtarlıklar aynı zamanda demokrasinin başladığı noktadır” dedi.

“KONAK’IN BAŞINI EĞMEDİK, HEP DİK TUTTUK”
2009 yılından bu yana Konak’ta yaşanan değişim ve gelişimi değerlendiren Başkan Tartan, ‘sihirli dokunuşlar’ adı altında kent insanının yaşamını kolaylaştıran, odağında insan olan projelerin arkasında birlikte, uyum içinde çalışmanın yattığını vurguladı. İyi günde de kötü günde de beraber olduklarına ve çalışma arkadaşlığının ötesine bir dostluk oluşturduklarına değinen Başkan Tartan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu salonu dolduranların gerçek anlamda dostum olduğuna inanıyorum. İyi günde de kötü günde de beraber olduk. Mutluluğu, sevinci de kederi ve hüznü de paylaştık. Eğer bugün bu kentin belli noktalarına damga vurduysak bu sizler sayesinde oldu. Önemli olan kubbede hoş seda bırakmak. Muhtar arkadaşlarıma, meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Milletvekili ve bakan olarak elbette hizmetlerim oldu ama yerel yönetimler konusunda birlikte piştik, bazı şeyleri birlikte öğrendik. Ama hiçbir zaman Konak’ın başını eğmedik, hep dik tuttuk. Sabır ve sevgiyle yürüttük çalışmaları. Şimdi girmediğimiz mahalle yok. Büyük vaatlerde bulunmadık, gerçekçi olduk. Ama küçük sihirli dokunuşlarla da hareket ettik. Bulabildiğimiz her noktada sessiz devrimler yaptık.”

“KONAK MODELİ ÖRNEK OLDU”
Her zaman halkın içinde olduğunu, herkesin yanında dostlukla durduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, dördüncü yılda başarı ve gurur tablosu çizildiğini ifade etti. Kaldırım ve sokak çalışmalarında katkı payı alınmaması için ilk kararın Konak Belediye Meclisi’nde alındığını, her muhtarın kendine ait bilgisayarı olan bir kent olarak Konak’ın adının yükseldiğini, anne sevgisiyle çalışan kadın kolları, enerji dolu ve saygılı gençlik kollarıyla Konak’ın bir model kente dönüştüğünü anlatan Başkan Tartan, şöyle konuştu: “Türkiye’de bir model olduk. Kimseye afra tafra yapmamak, herkesle iç içe olmak, kimseye büyüklenmemekle bunu başardık. Hep öncü ses olduk. Bunu da sizlerden aldığımız güçle başardık. Ben her zaman devlet, millet, yerel yönetim işbirliğinden yana olduğumu söyledim. Biz bunu Konak’ta başardık. Şimdi Avrupa’dan bizi araştırmak için geliyorlar. ‘Konak’ta neler oluyor’ diyerek Konak modelini tartışıyorlar. Her mahalleye ulaştık. Eğitim ve sporla gençlere yatırım yaptık. 5 bin çocuğumuzu nasıl spora yönelttiğimizi, 10 bin kadının nasıl örgütlendiğini merak ediyorlar. İşte bunları hep birlikte yaptık.”

“DÜNYADA İLK BEŞTE”
Muhtarlar ile buluşma toplantısına katılan CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, “Bugün sosyal demokratların, sosyal belediyecilikte neler başardığını konuşuyoruz. Konak Belediyesi de dünyada kültürel ağırlıklı belediyecilik yapan en iyi beş belediyeden biri. Ama Hakan Tartan, kültür ve sanata ağırlık vermesinin yanında bu kentin 50 yıldır nasıl yaşadığı bilinmeyen bir yapısını da ortaya çıkardı; Basmane’de, Alsancak’ta, Karataş’ta, Halilrıfatpaşa’da, Gültepe’de 50 yıldır girilmeyen sokaklara girdi. Bütün bunları başardığı için, hem de ‘küçük dokunuşlarla’ gerçekleştirdiği için Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ı kutluyorum” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim