‘Kentte Bir Kadın Var' İle Konak'ta Farkındalık Oluşturulacak ‘Kentte Bir Kadın Var' İle Konak'ta Farkındalık Oluşturulacak
Boşaltılan konteynerler, sabunlu sular ile tepeden tırnağa yıkanıyor ve oluşması muhtemel kokuların önüne geçiliyor. Ekipler sadece konteyner temizliği ile kalmıyor; konteynerlerin bulunduğu sokak ve kaldırımlar da deterjanlı sular ile baştan aşağı yıkanarak, yaz sıcağında tam bir temizlik gerçekleştiriliyor. 
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, yaz günlerinde sulu yiyeceklerin arttığına dikkat çekerek, uygulama ile koku şikayetlerinin önüne geçildiğini, ekiplerin gün boyunca aralıksız konteyner temizliği yaptıklarını söyledi. Başkan Tartan, “Konteynerler boşaltıldıktan sonra sıkıştırma nedeniyle çevreye yayılan atık suları kamyonların alt bölümüne yerleştirilen atık su tankları ile topluyoruz. Ancak yaz aylarında karpuz ve kavun gibi sulu gıda tüketimi çok artıyor. Çöp kamyonlarının ardından gelen özel ekipler, hem konteynerleri hem de sokak ve kaldırımları temizliyor. Çevreye pis koku yayılmıyor ve sineklenmenin de önüne geçiliyor. Konteynerler çöp artıklarından ve kırıntılarından arındırıyor, temiz su ve sabunlu sular ile yıkanıp tertemiz bir şekilde yerine konuluyor” dedi.


Editör: TE Bilişim