Konak İlçesi Su Kesintisi Konak İlçesi Su Kesintisi
Konak Belediyesi 6 mahallede 38 sokağı birden kapsayan yol yenileme çalışmalarına başladı. Yıpranan kaldırım ve sokakların modern görünüme kavuşacağını müjdeleyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, diğer projelerde olduğu gibi geleneği bozmadan ve vatandaşları mağdur etmeden çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Avrupai görünüme kavuşturduğu Alsancak sokaklarının ardından Eşrefpaşa, Üçyol ve Hatay bölgesindeki sokakları kapsayan büyük bir yenileme çalışması başlattı. Altıntaş, Güngör, Barbaros, Kılıçreis, Akın Simav ve Mithatpaşa Mahallelerinde 38 sokak, taşıyla, kaldırımıyla ve yağmur suyu gideriyle çağdaş bir yüze kavuşacak. Doğalgaz borularının döşenmesinin ardından planlı bir şekilde yürütülen çalışmalarda asfaltlar sökülerek parke taşı döşeniyor. Kaldırımlar yenileniyor; araçların park edebileceği ceplerin düzenlemeleri yapılıyor.

Konak’ta sokak yenileme çalışmalarının beş yıllık program dahilinde ilerlediğini dile getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Güzelyalı bölgesinde bir çok sokağı yeniledik, istinat duvarları yaptık. Sokaklarımızı turunç ağaçlarıyla süsledik. Ardından, Alsancaklılar, 40 yıl sonra sokaklarında yenileme çalışması gördüler. Önümüzdeki süreçte Eşrefpaşa ve Hatay bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımız da hak ettikleri modern sokaklara kavuşuyorlar. Sokaklar yenileniyor. Uzun yıllar sonunda yapılan çalışmalarla İzmir’in en merkezi yerlerinde çağdaş görünüm kazandırma hedefimize adım adım ulaşıyoruz” dedi.

Konak Haberleri


Editör: TE Bilişim