Cinnet geçiren baba dehşet saçtı Cinnet geçiren baba dehşet saçtı
 2012 KPSS Lisans Sınavı'nda Türkiye genelinde 10., matematikte ise Türkiye birincisi olan Turgut Elagöz, çok yoğun bir çalışma programı olmadığını söyledi.
Cumhuriyet Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik mezunu 24 yaşındaki Turgut Elagöz, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Sınavı’nda Türkiye genelinde 10., matematikte ise birinci oldu. Sınava hazırlandığı süre boyunca kendisini strese sokmadığını, hatta bir iki hafta hiç ders çalışmadığını ifade eden Elagöz, “Düzenli bir şekilde çalıştım. Kendimi çok kasmadım. 'Şu gün yetiştireceğim' diye zorlamadım kendimi. Sıkıldığım yerde bıraktım. Bazen bir hafta, iki hafta çalışmadığım oldu. Stres de yapmadım. En büyük avantajım hedefimi bir sene öncesinden koymam oldu. İlk denemelerimden itibaren netlerim yükseldikçe kendime olan güvenim arttı. Moral çok önemli bu süreçte. Sonuçta bir sene boyunca bir sınava emek veriyorsunuz. Çalıştıktan sonra da her şeyin geldiğini arkadaşlar görecek” şeklinde konuştu.
Ailesinin desteğini hep yanında hissettiğini ifade eden Elagöz, “Ailem sınava hazırlanırken her zaman yanımdaydı. Bu sınavın dünyanın sonu olmaması gerektiğini söylediler. Sağ olsunlar, her zaman desteklerini hissettim” ifadelerini kullandı.
Turgut Elagöz, şimdiye kadar birçok işte çalıştığını, kendi mesleği olan öğretmenlikte ise sadece bir dönem staj yaptığını kaydetti. Dershane öğretmenleri ise Elagöz’ü plaketle ödüllendirdi.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim