Fabrika Yangınında İtfaiye Eri Yaşamını Yitirdi Fabrika Yangınında İtfaiye Eri Yaşamını Yitirdi
 Salı gecesi bornova küçükparkta  otantic, bamteli, otantic park sahipleri ile deyim, mambo ve lara cafe sahipleri arasında çıkan kavganın etkileri sürerken cafeler sokağında hayat normale dönmeye başladı.
 
 Bornova küçükpark sevgi yolunda meydana gelen ve çok sayıda kişinin hafif yaralanmasına ve birden fazla cafe de maddi hasar meydana gelmesine sebeb olan olayın yankıları büyüyor. Türkiyenin neresinden olursa olsun İzmir de ve özellikle Ege üniversitesinde okuyan herkesin yakından tanıdığı, İzmir ve bornovanın en büyük eğlence ve dinleme merkezi olan küçükpark sevgi yolundaki kavga kamuoyunda oldukça yankı buldu. Görgü şahitlerinin ifadelerinin bile çelişkili olduğu olayın tam anlamıyla nereden başladığı ve neden çıktığı henüz belli değil. Olaya şahit olduklarını söyleyenlerin anlantıklarıda farklılık gösteriyor. İsminin açıklammasını istemeyen görgü şahitlerinin bazılarının ifadeleri şöyle' Ben otantic park cafe de oturuyordum. Deyim cafenin çalışanları geldi ve müşteriyi rahatsız ettiler sonrada müşteriye vurmaya başladılar. Bir anda dolu olan cafe boşaldı. Bizde boşalttık tabii tedirgin olduk. Daha sonra ise otantic ve bamteli cafeden gelenler deyim cafenin elemanlarını olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı ancak onlar küfürler etmeye başladılar sonra bir anda ortalık karıştı. Önce deyim cafeye saldırdılar daha sonra da deyim cafenin sahipleri ve kalabalık gurup otantic ve bamteli cafeye saldırdı. dedi.
Bir başka görgü tanığı ise ' Ben o esnada arkadaşlarımla deyim cafedeydim. Bir anda 30-40 kişi üstümüze saldırdı. Müşteri çalışan demeden önlerine ne gelirse kırmaya fırlatmaya başladılar televizyonları, masaları, kül tablalarını, nargileri ne ararsanız havada uçuşuyordu. Kız arkadaşım çok korktu ağlamaya başladı bir yolunu bulup kafeden çıktık ve oradan uzaklaştık daha sonra ne oldu bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey varsa bizler öğrenciler akşamları   arkadaşlarımızla hoşça vakit geçirmek için, çay kahve içmek için gidiyoruz küçükparka. Orası erkek ve bayanların çok olduğu bir sokak böyle bir olayın olması bizleri şok etti. İnanın bir daha gitmeyi düşünmüyorum' dedi.



Bunlar dinlediğimiz onca kişiden sadece ikisi yani iki farklı görüşü sizlere yansıttık. Tabiiki kimsenin önceden ne dediğini ve neden kavga çıktığını müşterilerin bilmesi zor görünüyor. herkes ne kadar görmüşse nerden itibaren duymuşsa orasını anlatıyor kendince. Ama şu bir gerçek ki bu tarz olaylar küçükparkta ilkkez olmuyor. Daha öncede buna benzer olaylar olmuştu. Evim cafe nin adeta yerle bir edilmesi. maçlardan sonra çıkan kavgalar gibi. İnsanların huzur bulmak için gittiği bu mekanların bu halllere gelmesi helede eğer rant içinse gerçekten çok üzücü.

Son olarak bu olaylardan ençok sıkılan ve şikayet eden cafelerin üzerinde oturan hane sakinleri var. Onlara göre burası artık çekilmez bir yer olmuş. Her türlü insanın geldiği bir yere dönmüş. Yetkililerden acil çözüm istiyoruz ama onlar da burdaki esnafa ve buradan ekmek yiyen insanlara bakarak işleri ağırdan alıyorlar. Diye konuşuyorlar.



Ama yinede akşam Galatasaray maçı olduğu için küçükpark yine hareketliydi. Kavga çıkan cafelerde müşteriler vardı. Aslında bu sevindirici sonuçta bunca insan buradan ekmek yiyor. Şunu da unutmayalım böylesine uluslar arası üne kavuşmuş bir sokağın neden olduğu ve niçin çıktığı bilinmeyen bir olaydan ötürü adının kirlenmesi hoş değil. Helede esnafın kavga etmesi hiç hoş değil. Bu olayları başlatanların sonunun nereye varacağını iyi hesap etmesi gerekiyor. Hala iki kafe yetkililerinin kalabalıklar halinde park içinde dolaşması olayın tam kapanmadığınıda gösteriyor.

  Son olarak küçükpark sevgi yolu normale dönüyor yavaş yavaş...

izmir haber

Editör: TE Bilişim