Yöresel Ürünler El Sanatları ve Kültürel Tanıtım Festivali Yöresel Ürünler El Sanatları ve Kültürel Tanıtım Festivali
Hafta sonu Kültür Merkezi Büyük Salon’da düzenlenen konserde THM Korosu, şef Gazi Erdener Kaya yönetiminde Anadolu’nun farklı bölgelerine ait türküleri seslendirdi. Yaklaşık iki saat süren konserde vatandaşlar hareketli türkülere eşlik etti.
Koro, konser sonunda izleyicilerinin isteği üzerine Aşık Mahsuni Şerif’in Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk için bestelediği “Nerdesin Dost” türküsünü seslendirdi. Tüm salonun ayakta alkışlarla eşlik ettiği türküyü, Belediye Başkanı Bekir Keskin de sahnede koro üyeleriyle birlikte söyledi.
Başkan Keskin, “Her geçen gün gelişerek büyüyen kentimizde; ses, ışık, sahne, oturma düzeni gibi her türlü teknik alt yapının bulunduğu ve kültür sanat etkinliklerinin yapılabileceği bir salonu hizmete sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu salon sadece belediyemiz tarafından düzenlenecek etkinlikler için kullanılmayacak. Kamu kurum ve kuruluşları ya da sivil toplum örgütleri tarafından yapılacak olan etkinliklere de ev sahipliği yapacak” dedi.
Belediye tarafından yapımı tamamlanan Kültür Merkezi binasında 300 kişilik çok amaçlı salon dışında, 80 kişilik oda tiyatrosu ve sergi salonu da bulunuyor.

Editör: TE Bilişim