3 günlük öğretmen evinde ölü bulundu 3 günlük öğretmen evinde ölü bulundu
 Yarışma hakkında bilgi veren Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “Düzenlenecek yarışmada gençler sanatsal, kültürel, geleneksel ve tarihi değerler ışığında yaşanmış fakat yazılmamış hayat öyküleri hakkında kültür mirasçıları yaşlıları yaşadıkları köyde veya kentte ziyaret edecekler. Gençler bu ziyaretler esnasında yüz yüze görüşmelerden elde edecekleri bilgileri yaşlıların içinde bulundukları çevre ile beraber gözlemleyerek veya köylerde yaşayan gençlerin kentleri ve kent yaşamlarını gözlemlemeleri sonucunda izlenimlerini paylaşarak özgün eserler meydana getirecek biçimde sunmalarını öngeren bir yarışma olacak” dedi.
BAŞVURULAR 1 MART’A KADAR SÜRECEK
Yarışma için başvuruların 05 Kasım 2012 tarihinde başladığını belirten Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, başvuruların 01 Mart 2013 tarihinde sona ereceğini belirtti. Çintimar, yarışmanın amacının köylerde yaşayan gençlerin kentleri, kent yaşamlarını ve kent kültürünü nasıl değerlendirdiklerini anlamak, köylerde yaşayan gençlerin gözünden kent yaşamının avantajlı ve dezavantajlı yönlerini açığa çıkarmak, kentlerde yaşayan gençlerin büyüklerini köylerde ziyaret etmelerini sağlamak, kentlerde yaşayan gençlerin tarihi, kültürel, geleneksel değerleri tanımalarını, yaşamlarını ve kayıt altına almalarını sağlamak, gençlerin yaşlılarla bağlarını güçlendirmek, gençlerin elde ettikleri bilgileri özgün bir biçimde sunmalarını sağlayarak üretkenliklerinin desteklenmesi ve gençler tarafından Türkçe’nin doğru ve etkin biçimde kullanılmasının teşvik edilmesini sağlamak olduğunu vurguladı.
ÇEŞİTLİ YAŞ GRUPLARINI İÇERİYOR
Çintimar, kentlerde yaşayan gençlerimizin köylere, köylerde yaşayan gençlerimizin ise kentlere ziyaretlerini esas alan bir yarışmanın büyük bir ilgi göreceğine değinerek, yarışmanın çeşitli yaş gruplarına hitap ettiğini söyledi. Çintimar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gençlerimiz yaşlıları ziyaret ederek, bu kişiler ile mülakat yapacaklardır. Mülakatlar sırasında görüntü veya ses kaydı alarak geleneksel değerlerimizi belgeleyeceklerdir. Köylerimizde yaşayan gençlerimiz ise kent hayatının avantajlı ve dezavantajlı yönlerini ele alıp bunların ışığında kendi eserlerini oluşturacaklardır.” Yarışmanın iki farklı kategoride yapılacağını, 15-20 yaş ve 21-29 yaş arası öğrenci olsun veya olmasın her gencin bireysel yada grup halinde katılabileceğini belirten Çintimar, eserlerin yazılı ve görsel iki farklı formatta hazırlanarak başvuru formuyla birlikte bir zarfa konarak 1 Mart 2013 son başvuru tarihine kadar Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne teslim edileceğini açıkladı.
Yarışma başvuru formu ve doğruluk beyanı belgesinin www. gsb.gov.tr ve www.kusaklarbulusuyor.gsb.gov.tr internet adreslerinden temin edilebileceğini belirten Çintimar, yarışma sonuçlarının 3 Mayıs 2013 tarihinde Bakanlığın web adreslerinden ilan edileceğini, her ilde her kategori için birinci esere tablet bilgisayar, ikinci esere bisiklet, üçüncü esere ise fotoğraf makinesi ödülü verileceğini ifade etti.



İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim