Düğün dönüşü feci kaza: 2 ölü, 8 yaralı Düğün dönüşü feci kaza: 2 ölü, 8 yaralı
6. Çizgi Film Festivali'nde gösterime sunulan DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Animasyon Bölümü öğrencilerinin hazırladıkları çizgi filmler büyük alkış alırken gelecek için umut vaat etti ve kendilerini yetiştiren hocalarını gururlandırdı.

6. Çizgi Film Festivalinin açılışında konuşan Güzel Sanatlar Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Mahmut Ayhan, festivalin gerçekleşmesinde emeği geçenlere, katılımcılara teşekkür ederek şöyle konuştu: ”Bugün altıncısını yaptığımız çizgi film festivalimiz 6 yıldır devam ediyor bu altı yıllık süre içerisinde çizgi film ve grafik eğitiminde verimliliğinin artırılması açısından bu festivallerin çok önemli katkısı olmuştur. Bu festivallere gönüllü olarak İstanbul’dan, İzmir’den hatta Londra’dan kalkıp gelen ve gençlerimizi ülkemizin geleceği açısından çok daha iyi bir donanımla yetişmeleri için büyük fedakârlıklarla bu festival programını gerçekleştirdiler.”

Ayhan, çizgi film sektöründe gelinen noktaya dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü: ”Genç tasarımcılarımız var. Yeni stüdyolar açılmış. Bizim ilk başladığımızda birkaç stüdyo vardı. Şimdi sayısının daha da arttığını görüyoruz. Bu şu demektir. Çizgi film animasyon piyasası bir sektör olarak gelişmekte, gelişmiş durumda ve sizin gibi tasarımcıları bekliyor. Eğitiminiz hem iyi donanımla hem de normal süresinde bitirerek sizde bu sektördeki yerinizi alın, alacağınız umuyorum. Bu arada çeşitli yarışmalara katılan öğrencilerimiz ödüller kazandı, bu Türkiye’de varlığımızın bir işaretidir.”
Yrd.Doç.Dr.Mahmut Ayhan, mezun ettikleri öğrencilerin çok kısa sürede iş sahibi olduğunu da sözlerine ekledi.

Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kaan Erarslan, “Çizgi filmler bizi başka bir dünyaya götürüyor. Eğlendiriyor ama bir de düşündüren, mesajlar veren bir boyutu da var. Öğrencilerimizin, mezunlarımızın dünyaya çok iyi mesajlar verecek filmler üreteceğini, çocuklarıyla torunlarıyla oturup çizgi film seyreden kitleler olacağını ümit ediyorum.” dedi ve 6. Çizgi Film Festivalinin başarılı geçmesini temenni etti.
Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Kaan Erarslan konuşmasının ardından 6. Çizgi film Festivali sponsorlarına birer plaket verdi.

Konuşmaların ardından Dumlupınar Üniversitesi Animasyon Bölümü öğrencilerinin hazırladığı, hayal dünyasının zenginliklerinden ve derinliklerinden çıkan, birbirinden ilginç karakterlerin yer aldığı çizgi filmler gösterildi.

Gösterime sunulan birbirinden ilginç çizgi filmler, izleyenlere hoş anlar yaşatırken, yapılan çalışmalar büyük takdir topladı. Beğeni ile izlenen çizgi filmler sonrası izleyenler beğenilerini dile getirirken, gelecek için umut vaat eden çalışmalar olduğunu söylediler.

Festivalde uzay gemisi maketi ve robocop giysili öğrenciler de ayrı bir ilgi odağı oldu.
Festivalde çizginin ve çizgi filmin tanınmış ustaları, yapımcıları seminer ve workshop çalışmalarıyla bilgi ve tecrübelerini, umut vaat eden geleceğin ustalarıyla paylaşacaklar.

Editör: TE Bilişim