Kaza Değil Katliam 9 Ölü Kaza Değil Katliam 9 Ölü
Gediz İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, havaların ısınmasıyla birlikte ilçede bisiklet ve motosiklet kullanımının artışına paralel olarak, bu araçların karıştığı kazalarda da artışlar görüldüğünü söyledi.
Olası kazaların önlenmesi, sürücülerin can ve mal kaybının önüne geçilmesi, bunun yanında, vatandaşların motosiklet kullanımından doğan aşırı gürültü ve yaptıkları süratten kaynaklanan rahatsızlığın önlenmesi amacıyla denetimleri sıklaştırdıklarını belirten İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, "En değerli varlığımız olan insanlarımızın trafik güvenliğini sağlamak, can ve mal emniyetini korumak, ayrıca kendilerini güvende hissetmelerinin temini için, 7 gün 24 saat görevlilerimizce gerekli trafik denetimleri aralıksız sürdürülmektedir.
Son bir hafta içerisinde yapılan kontrol ve denetimlerde; kurallara uymayan 10 sürücü, hakkında yasal işlemler yapılmak üzere mahkemeye sevk edilmiş, bu sürücülerin kullandığı araçlardan belge ve teknik donanım eksiği bulunan toplam 7 araç trafikten men edilmiştir.
Gerek gezi ve eğlence amaçlı, gerekse ev ve işyerlerine yapılan çeşitli servis hizmetlerinde kullanılan bu tür araçları kullanan sürücülerin, kask ve koruma gözlüğü takarak araçlarını kullanmaları, gürültü çıkaran ve egzozu arızalı araçları ile çevreyi rahatsız etmemeleri, ayrıca civarda istirahat eden, hasta, yaşlı ve uyuyan çocukların olduğu da unutulmamalıdır.
Sürücü belgesi olmayan vatandaşlarımızın trafikte araç kullanmamaları, gerekli belge ve diğer donanımları bulunan sürücülerin de trafik kurallarına harfiyen riayet etmeleri, aksi takdirde kurallara uymayanlar hakkında, vatandaşımızın can ve mal emniyeti açısından gerekli yasal işlemlerin yapılacağı, tüm araç sürücüleri ve halkımıza önemle duyurulur. Unutulmasın ki, insanın en değerli varlığı hayatıdır. Trafik kurallarına önce siz uyun, başkalarının değiştiğini göreceksiniz. Şiarımız; Milleti yaşat ki devlet yaşasın" dedi.
Editör: TE Bilişim