Nişana giden aile kaza yaptı: 3 ölü, 14 yaralı Nişana giden aile kaza yaptı: 3 ölü, 14 yaralı
 Ağustos ayında kimliği belirsiz kişiler kanalizasyondan girerek kazdıkları tünelle kuyumcuya ulaşmış ve kasada bulunan 30 kilo altını alarak kayıplara karışmıştı. Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, elde ettikleri delillerden yola çıkarak araştırmalarını genişletti. Yapılan çalışmalar sonucu ekipler, dün gece saatlerinde 10 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda kuyumcuya girmek için açılan tünelde kullanıldığı değerlendirilen aletler ile 3 kilo altın ve 3 kilo altın değerinde para ele geçirildi. Olayla ilgili yakalanan ve gözaltına alınan 6 kişiden ise 1 adet tabanca ile 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi.
Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Emniyet Müdürlüğünde konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz Ağustos ayının 4’ünde Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcuda çok önemli miktarda altın hırsızlığı meydana gelmişti. Halk arasında Tavra Deresi olarak bilinen dereyi kullanarak kuyumcunun bulunduğu yere tünel kazmak suretiyle girilmişti. O gün şartlar içerisinde çok önemli bir delil de yoktu. İğneyle kuyu kazmak gibi çok zor bir görevle baş başa kaldı arkadaşlarımız. Delil olmadığı için de bu çalışma uzun bir zaman aldı. Ama neticede faillerin önemli bir kısmıyla çalıntı malların bir kısmı şu an için elimize geçmiş durumda. Bugün yapılan aramalarda 3 kilo altın, 3 kilo altına denk olan da nakit para ele geçirildi. 6 kiloluk altının değeri şu anda elde edilmiş durumda. 6 tane de şüphelimiz var” diye konuştu. Vali Kemelek hırsızlık hakkında yaptığı yorumda ise, “Mükemmel düzenlenmiş bir hırsızlık. Hırsızlık için böyle bir kelime kullanmak zorunda kalıyoruz. Gerçekten kusursuz bir plan icra edilmiş ama binde bir de olsa yakalanan ipuçları çok güzel bir şekilde değerlendirildi. Yorucu bir çalışma sonucunda da sonuca ulaşıldı” dedi.
Vali Kemelek, soruşturmanın devam ettiğini ve elde edilen çalıntı malların sayısının artabileceğini de sözlerine ekledi.



İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim