Cinnet geçiren baba, çocuklarını öldürdü Cinnet geçiren baba, çocuklarını öldürdü
Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, İl Tarım Müdürü Mustafa Akkuş, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, İlçe Tarım Müdürü Hatice Ceren, Lapseki Ziraat Odası Başkanı Sadık Özdem, Prof. Dr. Kenan Kaynaş, Öğretim Üyesi Canan Kuzucu ve Ak Parti il Genel meclis Üyesi Eyüp Yılmaz, markalaşma süreci ile ilgili toplantıda bir araya geldi. Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, Bursa şeftalisinin meşhur olduğunu hatırlattı. Lapseki şeftalisinin markalaşması için kurumlarla ortak hareket ettiklerini belirten Ulus, Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nda da maddi destek aldıklarını vurguladı.
Çanakkale Tarım Müdürü Mustafa Akkuş, “Yüz seksen altı çeşit tarımsal ürünümüz var. 79 tane organik anlamda ürün yetiştiriyoruz. Çanakkale Türkiye’nin tarımsal anlamda büyük bir potansiyelini karşılıyor. Allah bütün güzellikleri Çanakkale’ye bahşetmiş. Lapseki şeftalisini de tanıtmak adına büyük bir girişimdeyiz. Çanakkale’mize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.
Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı, Lapseki şeftalisinin kalite ve aromasıyla kendisini ispatladığını belirterek, reklam olarak kendisini tanıtamayan bir ürün olduğunu kaydetti. Çevre köylerde gölet projesine değinen Tavlı, sulanabilecek alanların ve üretimin daha da artacağını iddia etti. Üretimin artmasının tek başına yeterli olamayacağını belirten Tavlı, markalaşmanın şart olduğunu söyledi. Lapseki şeftalisinin dünya pazarına açılmasıyla ülkeye ve coğrafyaya büyük katkı sağlayacağını ifade eden Tavlı, projenin hazırlanmasında emeği geçen kurumlara teşekkür etti.
Lapseki Ziraat Odası Müdürü Hatice Ceren, “Bundan 8 ay önce ilçe kaymakamımızla sohbet ederken ilçemiz için neler yapabileceğimizi konuştuk. Bu beyin fırtınasında Lapseki şeftalisini markalaştırma fikri ortaya çıktı. Biz iç ve dış piyasada tanınmasını amaçladık. Kurumlar arasında iyi bir işbirliği ortaya çıktı. Şeftali yetiştiriciliği ve markalaşma konusunda eğitim faaliyetlerimiz olacak. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanlığının kaynaklarından istifade edeceğiz” şeklinde konuştu. 
35 bin liraya hazırlanacak projenin 25 bin lirası Kalkınma Ajansı'ndan finanse edilirken, 10 bin lirası Lapseki Ziraat Odası tarafından temin edilecek.

Editör: TE Bilişim