Şehit Pilota Gözü Yaşlı Veda.. Şehit Pilota Gözü Yaşlı Veda..
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ile Konak Belediyesi’nin uyuşturucu madde bağımlılığının önüne geçmek ve madde kullanımının sonuçları hakkında insanları duyarlı kılmak amacıyla yaşama geçirdiği ‘Gülümseyen Gözler’ projesi, son hızıyla devam ediyor. Konak’ta 10 binin üzerinde öğrencinin izleyeceği ‘Yaşatmak’ adlı tiyatro oyunuyla bağımlıların yaşadıkları bire bir sahneleniyor.
Tiyatro oyununun Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki gösteriminin ardından gençlerle konuşan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, projenin önemini bir kez daha vurguladı. Yerel yönetim, devlet, toplumu oluşturan en önemli değerlerden gençlik ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek örnek bir proje gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Tartan, emniyet teşkilatının sadece güvenliğimiz için değil geleceğimiz için de çalıştığına dikkat çekti. Başkan Tartan, “Biz bazı şeyleri gençlere ne kadar anlatsak da sadece ‘şunu yapmayın, bunu yapmayın’ demek yeterli olmuyor. Bazı şeyler ne kadar söylense de yaşananlar kadar etkisi olamıyor. Bu noktada tiyatro, deneyimleri ve yaşananları en iyi şekilde ortaya koyuyor. Siz bazılarının ‘Hayat 30’undan sonra başlar’ demelerine kulak asmayın. Hayat, tam da sizin olduğunuz yaşlarda başlıyor. Şimdi çizeceğiniz yol, gelecekteki başarılarınızın kapısını aralayacak. Ama benim sizlere güvenim tam. Daha uyanık, daha bilinçli, daha farkındasınız. Kendi geleceğinize sahip çıkma duygunuz için sizi kutluyorum” dedi. 
Proje kapsamında doğa yürüyüşleri, uçurtma şenlikleri, balık tutma ve tiyatro etkinlikleri ile meslek edindirme kursları ve okullarda düzenlenecek olan madde bağımlılığını konu alan kısa film yarışmalarıyla birlikte farkındalık oluşturmak amaçlanıyor. Madde kullanımıyla ilgili 70 bin broşür hazırlanarak, ailelere ve gençlere dağıtılacak. Söz konusu slogan da belediyelerin belirlediği yerlerde 4 bin 500 adet billboard afiş olarak asılacak. Proje, 30 Haziran 2014 tarihine kadar devam edecek.

İzmir haber 

Editör: TE Bilişim