Başkan Tugay’dan Kemalpaşa’ya raylı sistem sözü Başkan Tugay’dan Kemalpaşa’ya raylı sistem sözü
 İddiaya göre, Örnekköy Mahallesi’nde yaşanan seri hırsızlık olayı Eylül ayında başladı. Yusuf B’nin evine giren hırsız, sonraki günlerde Davut A., Vedat A. ve aynı mahallede 20’den fazla eve girerek çeşitli ziynet eşyaları, para, ev eşyası çalarak izini kaybettirdi. Yusuf B’nin evine 3 defa giren hırsızın, bazı evlere girmek isterken de fark edildiği için kaçtığı iddia edildi. Hırsızın, “Girmediğim ev kalmayacak” notunu bulan çevre sakinleri paniğe kapıldı. Polise yaptığı başvurulardan sonuç alamadığını öne süren çevre sakinleri, bunun üzerine kendi imkanlarıyla seri hırsızı yakalayabilmek için harekete geçti. Aralarında mağdurların da olduğu çok sayıda vatandaş, ellerinde silah ve sopalarla gece nöbet tutmaya başladı.
HER GECE NÖBETTEYİZ
Mahalle sakinlerinden İbrahim Karasu; bir aydır gece gündüz demeden evlere hırsız girdiğini belirterek şöyle konuştu: "Rahatsızlığımızı polise bildirdik ama hiç oralı bile olmadılar. Biz de kendi başımızın çaresine bakmak zorunda kaldık. Burada bir aydan beri her gece nöbet tutuyoruz. Herkes korku ve endişe içinde. Sabah erken saatlerde işimize gidiyor, gece de hırsız bekliyoruz. Hırsız sanki bizimle dalga geçer gibi girdiği bazı evlere, ‘Bu mahallede soymadığım ev kalmayacak’ gibi notlar bırakıyor. Biz defalarca polis ekiplerine iletmemize rağmen gelip beş dakika durup gidiyorlar, çoğu zaman gelmiyorlar bile. Geçen gün yolda tanımadığım bir arabaya ‘dur’ dedim durmayınca tüfekle arkasından ateş ettim. Hepimizin psikolojisi bozuldu. Ailelerimiz ile vakit bile geçiremiyoruz.” 
Bir diğer mahalle sakini Harun Yeşil ise, 18 yaşında olduğunu belirterek şunları söyledi: "Evde bakmak zorunda olduğum altı kardeşim ve ailem var. Sabahın 8’inde kalkıp sanayi sitesine işe gidiyorum. Gece burada evime hırsız girer mi korkusuyla beklemek zorunda değilim. Bu benim işim değil. Söylediklerimizi dikkate almıyorlar. Bu işin sonu daha kötü olabilir. Biz o hırsızları elbet bir gün yakalayacağız ve cezasını biz vermek zorunda kalacağız.” 
Altı bin haneli mahallede bulunan vatandaşlar, bu sorunun kısa zamanda çözülmesini ve emniyet güçlerinin bu konuya duyarlı olmasını istedi.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim