Düğün dönüşü feci kaza; 1 ölü 4 yaralı Düğün dönüşü feci kaza; 1 ölü 4 yaralı
 Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan Er, asansörlerin yıllık periyodik kontrollerinin yapılması gerektiğini söyledi. 
Özkan Er, 05 Ağustos 2012 tarihli bir yerel gazetede yer alan asansör arızası ile ilgili haber nedeniyle açıklama yaptı. MMO’nun asansör kontrolleri konusunda akredite kuruluş olarak yetki aldığını ve AT 95/16 Asansör Yönetmeliklerine göre çalışmalarına devam ettiğini belirten Er, “Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubemizde asansörlerin yıllık periyodik kontrollerini yapmak üzere ilimize bağlı ilçe belediye başkanlıklarıyla protokoller imzalanarak belediyeler adına asansörlere işletme ruhsatı verilen asansörlerin yıllık periyodik kontrollerini şubemiz bünyesinde eğitimlerini tamamlamış uzman makine mühendisleri tarafından yapılmaya başlanılmıştır. AT 95/16 Asansör Yönetmeliği’ne göre işletme ruhsatı verilmiş asansörlerin işletilmesinden birinci derecede bina yöneticileri sorumludur.
Bu nedenle bina yöneticileri asansör kazalarını önlemek, arızalanma sebeplerini en aza indirmek, asansörlerin aylık bakımlarını yaptırmak üzere anlaştıkları bakım firmalarının görevlerini yapıp yapmadıklarını öğrenebilmek ve yönetmelik gereği sorumluluklarını yerine getirebilmek için asansörlerin yıllık kontrollerine gerekli önemi vermeleri gerekmektedir” dedi.
Özkan Er açıklamasına şöyle devam etti: “Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi uzman makine mühendisleri tarafından belediye başkanlıkları adına yapılan asansörlerin yıllık periyodik kontrolleri asansörün tüm mekanik ve elektronik bölümleri kontrol edilerek rapor hazırlamakta ve asansörün durumunu gösteren bir etiket yapıştırılmaktadır. Hazırlanan raporlar belediye başkanlıklarına, bina yöneticilerine verilmekte olup, bir örneği de şubemizce dosyalanmaktadır.”

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim