Elektrikli soba yangınında feci şekilde hayatını kaybetti Elektrikli soba yangınında feci şekilde hayatını kaybetti
Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin Özel Yetkili Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan'ın koordinesinde; Malatya, Diyarbakır, Mersin ve İstanbul'da eş zamanlı yürüttüğü operasyonda 30 kişi, suç örgütü üyesi olma iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Operasyonda 8 adet tabanca, bin 801 extacy hap ve 19 kilo 842 gram esrar maddesinin ele geçirildiği bildirildi.

Zengin işadamlarına fuhuş amaçlı olarak kadın gönderme, esrar ticareti, tehdit ve tefecilik gibi iddialarla suçlanan çete üyelerinden 5'i Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakılırken, 25 şüpheli tutuklanmaları istemi ile Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi ise 10 sanığı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırken 15 sanık hakkında tutuklama kararı verdi. Mahkeme'nin tutuklama kararı verdiği isimler şu şekilde: "Oğuzhan Tut, Selim Kırtekin, Vahit Kaynar, Levent Çöloğlu, Rauf Darbak, Mehmet Yiğit, Adnan Durak, Metin Sarıkaya, Harun Söylemez, Miraç Kırtekin, Ahmet Turan Pepele, Ümit Kahraman Tufan, Hasan Metin, Muirat Okan Güler ve Cumali Günay."
Tutuklanan sanıklar Malatya E Tipi Cezaevine gönderilirken polis tarafından yoğun güvenlik önlemi alındı. Özel Harekat Polislerinin de güvenlik önlemi aldığı sanıklar için yol boyunca sıkı önlemler alındı. Tutuklu sanıklar Adliye'den çıkartılırken, sanıklardan birisi "Çekin madalya verecekler" diyerek tepki gösterdi. Gözaltına alınan bayan avukatın serbest kaldığı öğrenilirken, uyuşturucu sevkiyatı yapmakla suçlanan bir köy ilköğretim okulunun müdürünün ise tutuklandığı bildirildi.

Editör: TE Bilişim