Menderes Belediyesi’nin çiftçiye olan desteği sürüyor. Farklı projeler ile üreticinin yanında olan Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, ücretsiz toprak analizi ile verimli tarım uygulamalarına katkı sağlıyor. Yoğun katılımın yaşandığı ücretsiz toprak analizi için son başvuru tarihi 31 Temmuz olarak belirlendi. Büyükşehir desteği Tarlasındaki toprak ile Menderes Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nebaşvuru yapan üreticilerin toprakları İzmir Büyükşehir Belediyesi Toprak ve Yaprak Analiz Laboratuvarı’na gönderiliyor. Laboratuvarda toprakta bünye tayini, toprak reaksiyonu değeri (pH), kireç oranları ve organik madde miktarı ile birlikte azot, fosfor, potasyum, kalsiyum, magnezyum başta olmak üzere birçok elementin miktarları belirleniyor.

Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu

Bu analiz sonrasında toprağın yapısı ortaya çıkarılarak üreticinin doğru zamanda doğru gübreleme yapılması sağlanabildiği gibi; aşırı ve yanlış gübre uygulamasının önüne geçilerek bu sayede toprak ve su kaynaklar korunuyor ve üreticiler doğru yönlendiriliyor.

Desteğimiz sürecek

Menderes’in bereketli topraklarında üretim yapan tüm üreticilerin yanında olduklarını belirten Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, ‘’ Çiftçimizin, üreticimizin ekmeğini büyütmek, bereketli topraklarımızın daha verimli kullanımını sağlamak adına İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ücretsiz toprak analizi yapıyoruz. Bugüne kadar yoğun bir talep aldık. Uygulamadan yararlanmak isteyen üreticilerimiz belediyemize 31 Temmuz tarihine kadar başvuru yapabilirler. Menderes Belediyesi olarak çiftçimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Onların her zaman yanlarında ve destekçileriyiz’’ dedi.

Editör: Ersin USTA