Bucalı öğrenci, Asya’nın kalbinden ödülle dönüyor Bucalı öğrenci, Asya’nın kalbinden ödülle dönüyor
Mazbatasını teslim alan Piriştina, Buca Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmadan önce babasının mezarını ziyaret etti. Çiçeği burnunda başkan; “Ahmet Piriştina’nın değerlerine sahip çıkacağız” dedi. 

30 Mart 2014 yerel seçimlerde CHP’nin Buca’dan aday gösterdiği Levent Piriştina törenle İlçe Seçim Kurulu’nda Hakim Vedat Uğur’dan mazbatasını teslim aldı.
Mazbata teslimi sonrasında babası merhum Ahmet Piriştina’yı Aşağı Narlıdere Mezarlığı’ndaki kabri başında ziyaret eden Levent Piriştina, siyaset yapma kararında babasının payının büyük olduğunu söyledi. 

Piriştina, buruk başkanlık sevincini şu sözlerle dile getirdi: “Bu yola çıkmada babamın etkisi büyük. Siyasi karar almak, siyaset yapma kararı vermek başta çekirdek aileden başlıyor. Yetiştiriliş tarzı ve etkilenme tarzınız.

O hayatı ve topluma hizmet etmeyi keyif aldım. Eğitimimi ona göre şekillendirdim. Elbette en etkili durum büyüdüğüm ev. Devamlı toplum adına düşünceleri olan bir şeyleri yapmak üzere olan insanlarla bir araya gelmek bana önemli yön gösterdi. Çok önemli büyüdüğünüz yetiştiğiniz aile. Onun soyadının ağırlığını taşımak farklı.

Bu bizi daha dinamik ve güçlü kılacak. Halkımız güveni, dürüstlük, çalışkanlık, halktan kopmamak gibi siyasette aranan çok önemli değerleri o soyadında buldu." 

Siyasette, Buca’da başkanlık yapmanın büyük sorumluluk getirdiğini anlatan Levent Piriştina, sözlerini şöyle tamamladı: "CHP’ye, yaşadığımız kente ülke değerlerine ailemizden bugünkü ziyaretinde bulunduğumuz Ahmet Piriştina’nın değerlerine sahip çıkacağız. Bu yolda bu mücadelede destek veren herkese teşekkürler.

Şehir emin ellerde rahat olsunlar. Onlara yakışır bizim ekibimize yakışır hizmet anlayışı ile Buca’nın hak ettiği yatırımları yapacağız.”

Ahmet Piriştina evinde geçirdiği kalp krizi sonucu, 15 Ağustos 2004 de ikinci kez seçildiği Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürürken yaşamını yitirdi.
Editör: TE Bilişim