Öfkeli Koca Can Aldı Öfkeli Koca Can Aldı
Tire’de 20 yıldır tornacılık yapan Levent Kökcü, icat ettiği makine ile Meşhur Tire Şiş Köftesi için yeni bir çığır açtı. Kıyması özel harcıyla yoğrulduktan sonra, şişlere geçirilip el ile sıkılarak şekillendirilen şiş köftenin en çok uğraştıran kısmı ise son bölümü. Tornacı Kökcü’nün, “Şiş Köfte Sıkma Makinesi” ismini verdiği icadı sayesinde, şiş köftenin el ile sıkılması devri kapanıyor.
Yaklaşık 1 yıldır makine üzerinde çalıştığını belirten Kökcü, “Şiş Köfte Sıkma Makinesi ile; mesaisinin büyük çoğunluğunu şiş köfte sıkmaya harcayan köfteci ustalarımız artık daha az zamanda daha fazla köfte üretmekle kalmayacak, üretimleri daha sağlıklı hale gelecek. Makine, tamamında paslanmaz krom kullandığımız için gıda yönetmeliğine uygun, hijyenik ve sağlıklı üretim yapma imkanı sağlıyor” dedi.
Tire Şiş Köfte’nin daha pratik imal edilebilmesi ve yaygınlaşması adına oldukça işlevsel bir icat olan makine, 220 volt elektrikle çalıştığı için sanayi elektriğine ihtiyaç duymadan her yerde pratik bir şekilde kullanılabilecek. Ayrıca, oluşabilecek mekanik arızalarda da torna firması tarafından 5 yıl garanti verilen makinenin, düşük devirde çalıştığı için arıza yapmasının güç olduğu belirtiliyor. Akıllı tasarımı sayesinde makineyi temizlemek de son derece basit.
PATENT MÜRACATI YAPILDI
Uzun bir fizibilite ve proje sürecinin ardından uygulamaya geçtiklerini ve şiş köfte sıkma makinesini Türkiye’de ilk kendilerinin ürettiğini belirten Kökcü, “Makinemizin çizimlerini ve projelerini notere tasdik ettirerek, patent için gerekli müracaatlarımızı yaptık. Gıda sektörünün ne kadar hassasiyet gerektiren bir sektör olduğunun bilincindeyiz. Bu noktada gerekli başvurularımızı yaparak, belgelendirme işlemlerimiz sürdürüyoruz” diye konuştu.
Tire Küçük Sanayi Sitesi'nde ilginç tasarımlarıyla bilinen, turşu malzemesi kesme makinesi de üreten Levent Kökcü, icat ettiği makine için Türk Patent Enstitüsü’ne başvuruda bulunduğunu sözlerine ekledi.



İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim