Karataş; Bu Sistem Bizim Sistemimiz Karataş; Bu Sistem Bizim Sistemimiz
Parti yöneticileri ve İTO Meclis üyelerinin de yer aldığı toplantıda konuşan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Başkan Ekrem Demirtaş oda olarak her partiye eşit mesafede durduklarını belirterek, ”Umarım kazanırsınız ve birlikte İzmir’le ilgili projeler gerçekleştirme imkanı elde ederiz. Biz elimizdeki her türlü projeyi paylaşmaya hazırız, istediğiniz her çalışma için araştırma ekibimiz de size yardımcı olacaktır. Sayın Tanrıkulu’na İTO olarak çok şey borçluyuz. Özellikle sanayi ve ticaret bakanlığı döneminde çok önemli projelere imza atmıştır. Bugün gurur duyduğumuz bir organize sanayi bölgesine, İTOB’a sahipsek bu bakanımız sayesindedir. Bakanlığı dönemindeki hizmetleri dışında milletvekili olarak da her zaman sesimiz olmuştur” dedi.
İstanbul’da MHP seçim bürosuna yapılan saldırıyı kınadıklarını, hayatını kaybeden partili için başsağlığı, yaralananlara acil şifalar dilerken, “İnşallah kansız, olaysız ve demokratik bir ortamda seçim yarışı olur” dedi. Demirtaş, Konak Belediye Başkan Adayı Adil Özyiğit ile Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Lütfi Kılıç’ın aynı zamanda İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi olduklarını hatırlatarak, bu şekilde daha çok oda üyesinin siyasette yer almasını istediklerini belirterek, başarılar diledi. İZTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak da seçimde İzmir’in kazanması istediklerini söyledi.
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ise İzmir Ticaret Odası’nın kentteki ticari ve ekonomik gelişiminde büyük bir yere sahip olduğunu söyleyerek, “Başkanımız bize her zaman yardımcı olmuştur. Onun bize sağladığı, aktardığı raporlar ve önerilerle Ankara’da yere basan projeler yapma şansımız oldu. Bu anlamda Başkan Demirtaş’a çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar her seçimde İZTO’nun objektif duruşunu ve İzmir için ne yapılması gerektiği konusundaki prensipli duruşunu takdir ediyorum” dedi.
“ÇEKİRDEKTEN BELEDİYECİYİM”
Belediyecilik bilgisi konusunda taviz vermeyeceğini söyleyen MHP İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Taşer ise “Çekirdekten belediyeciyim. İzmir’in 25 ayrı kriz noktasının nerede olduğunu, bir rüzgar estiğinde rögarların ne kadar kalkacağını hepsini bilirim. Bilmediğim konuları da bilen insanlarla çalışarak her şekilde telafi ederim. En çok üzüldüğüm konu İzmir’in Konya’dan geri kaldığı söyleniyor. İzmir Konya’dan geri kalmadı siz geri bıraktınız” dedi. Yerel yönetimde de sorunlar olduğunu aktaran Taşer, belediye bütçesinin belediye şirketlerinin borçlarını kapatmaya ancak yettiğine dikkat çekti. İzmir’de iki kutuplu bir seçim atmosferi yaratılmaya çalışıldığını savunan Taşer, “Bu kesinlikle yanlış bir yaklaşım ve doğru değil. Sadece 2 aday varmış gibi bir hava estiriliyor ama tabandan gelen hareket kesinlikle öyle değil. İzmir için kimse Süpermen aramasın. Biz, Süpermen aramıyoruz, yapılması gereken işi kim biliyorsa onu bulup, onunla çalışırız. Ekip olarak göreve talibiz” dedi.
Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Lütfi Kılıç ise “İzmirimizin Ticaret Odasının da temsilcisi olarak partim adına en iyi hizmeti vereceğime söz veriyorum. Ancak bütün sivil toplum kuruluşlarımızın taraf olmasını bekliyorum. Siyasi partilerin değil, Türk milletinden taraf olmasını istiyorum” dedi.
MHP Konak Belediye Başkan Adayı Adil Özyiğit de Konak ilçesini tarihi, turizm dokusu ile bir otantik alışverişin öne çıktığı bir dünya ilçesi haline getirmek istediğini, ve esnafın her zaman yanında olacaklarını ifade etti.



 

Editör: TE Bilişim