Hırsıza ilanlı tehdit Hırsıza ilanlı tehdit
  İŞÇİLER AYLARDIR MAAŞ ALAMIYORDU
Aşkale’de üretim yapan Trabzon Madencilik ve Metal Sanayi Ticaret A.Ş’de çalışan işçilerin aylardır maaş alamadıkları ve bu yüzden defalarca fabrika içerisinde büyük kavgaların olduğu iddia edildi. Bununla beraber işçilerin sendikaya kayıt ettirme girişimlerinden dolayı bazılarının işten çıkarıldığı öne sürülüyor.
Öte yandan firmanın kurulduğu tarihte iki ortağından birinin fabrikayı devrinden sonra ürettiği halde işçi maaşlarının ödenmediği iddialarının yanı sıra fabrika yönetimi ile mahkemelik olan işçilere tazminat istemeyeceklerine yönelik zorla kağıt imzalattırılmak istendiği iddia ediliyor. Yaklaşık 15 gün önce işçilerin iş bırakmasından bu zamana kadar bacası tütmeyen fabrikada şimdilerde in cin top oynuyor. Üretimin durduğu üç aydır alacaklarını tazmin edemedikleri için iş bırakan işçiler ve fabrika yönetimi arasında nasıl son bulacağı ise merak konusu oldu.
YAPTIRMIŞ; FABRİKA REVİZYONA GİDİYOR
Tonlarca krom rezervinin bulunduğu Aşkale ilçesinde yüzlerce kişinin ekmek kapısı haline gelen fabrikanın kapatıldığı yönündeki iddialara açıklık getiren Aşkale İlçe Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış, bayram öncesi söz konusu firmanın revizyona gittiğini kapatmanın söz konusu olmadığın söyledi. Birkaç ay sonra fabrikanın yeniden üretime başlayacağını kaydeden Başkan Ahmet Yaptırmış, “Milyon dolarlık tesislerin öyle kolaylıkla heba olmasına gönlümüz razı gelmez. Bu konunun başından beri takipçisiyiz. Firma yetkilileri ile temas halindeyiz. Fabrikanın devri ve satışı olur mu bilmem ama kapatılmasa asla söz konusu olamaz” diye konuştu.

İzmir haber

Editör: TE Bilişim