Turabi Survivor'a Veda Etti Turabi Survivor'a Veda Etti
Ünlü sanatçı Murat Dalkılıç’ın “Kıyamadım İkimize” adlı şarkısının çok sevilen bestesiyle de tüm dikkatleri üzerine çeken genç sanatçı, ilk albümü ile gençlerin gönlünde taht kurmayı başardı. Sevilen sanatçı Murat Dalkılıç’ın prodüktörlüğünde çekilen ve müzik kanallarında beğeniyle izlenen klipleriyle de ilgi toplayan Yılmaz Taner, hayatıyla ilgili tüm detayları hayranlarıyla paylaştı.
Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Murat Taner ile ev hanımı Ayşe Taner çiftinin oğlu olan Yılmaz Taner, babasının görev yaptığı Sakarya’da Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra 17 Ağustos depremini yaşadı. Depremin ardından ailesiyle birlikte memleketi Aydın’a yerleşen Yılmaz Taner, küçüklüğünden beri tüm hayallerini kaplayan müzik hayatına ilk adımını Muğla Üniversitesi Müzik Bölümü’nü kazanarak attı.
HAYALLERİNE KAVUŞTU
5 yaşından beri müziğe ilgisi olduğunu ve duyduğu her şarkıyı anında ezberleyerek yakınlarına ve daha ileriki yıllarda ise lisedeki gösterilerde sahneye çıkarak seslendiren sanatçı, müzisyen olma yolunda başarılı adımlar atıp, idealini ve hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, duygularını şöyle dile getirdi ; “İki yıl gecemi gündüzüme kattım. Adım gibi hiçbirşeyden yılmadım, pes etmedim ve sonunda hayalime kavuştum. Çok önemliydi benim için ve çok şükür Allahım nasip etti. Bundan sonrası daha zor olacak eminim ama sıkıntı yok her şey çok keyifli. Albümde emeği geçen herkese, aileme, anneme, babama ve sevenlerime çok teşekkür ediyorum.”
BESTELERİ GÖZDE OLDU
Muğla’da anadalı olan klasik gitar, piyano ve şan teknikleri ile müzik eğitimini başarıyla tamamlayan, Murat Dalkılıç ve Fettah Can gibi ünlü isimlerle çalışarak şarkılarını besteleyen Taner, müzikseverlerin beğenisini toplarken sanat dünyasıyla kurduğu sıkı dostluklarla önemli başarılara imza attı. Beste çalışmalarının ardından geçtiğimiz günlerde “Misafirperver” adlı ilk albümünü çıkarıp müzik dünyasına hızlı bir giriş yapan Taner, klip çalışmalarında ise ünlü sanatçı Murat Dalkılıç’ın büyük desteğini gördü. Serdar Gözelekli yönetiminde ilk klibini “Felek” adlı şarkısına çeken Taner, Dalkılıç prodüktörlüğünde çekilen “Misafirperver” adlı ikinci klibi ile zirveye çıktı.
AİLE DESTEĞİ
En büyük desteği ise ailesinden aldığını belirten Taner, “Ailemin her zaman çok büyük desteği oldu. Onların desteği ile hem müzisyen hem de müzik öğretmeni oldum. Albüm çıkarma kararını aldıktan sonra özellikle değerli Murat Dalkılıç ve Fettah Can’ın desteğini de inkar edemem” dedi.
ÜNLÜ ARANJÖRLERLE ÇALIŞTI
Albümündeki şarkılarının oluşması sırasında Türkiye’nin en önemli aranjörleriyle çalıştığını belirten Taner, “Tarkan, Demet Akalın, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Ebru Gündeş, Serdar Ortaç gibi daha birçok ünlü sanatçının parçalarını aranje eden, Türkiye için müzik piyasasında önemli yere sahip olan Ceyhun Çelikten, Mert Ali İçelli, Göksun Çavdar, Kaan Gökman, Erol Temizel, Gökhan Holat gibi başarılı aranjörlerle çalışmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyorum” dedi. Müzik dünyasında emin adımlarla ilerleyen sanatçı, albümündeki tüm şarkılara klip çekeceğini söyledi.
KLİPLERİNDE EGE ZİYAFETİ
Albümde sözü ve müziği kendisine ait olan "Ben Yaşarım" adlı şarkının da klip çalışmalarına başladığını belirten Egeli sanatçı, kliplerinde özelikle Ege Bölgesi’nin güzelliklerini yansıtmaya özen gösterdiğini belirtti. İlk klibini Bodrum Yalıkavak’ta çeken sanatçı, diğer kliplerinde de Ege’nin güzelliklerine bol bol yer vereceğini ifade etti. Kendisinin başarıyı yakalayan Tarkan’dan İbrahim Tatlıses’e, Sezen Aksu’dan Bülent Ersoy’a, Fazıl Say’dan Duman grubuna kadar her türlü sanatçı ve grubun eserlerini beğeniyle ve örnek alarak dinlediğini belirten Taner, “Bu isimlerin her birinden birşeyler öğrendim, örnek aldım. Ben de örnek alınmak ve faydalı olabilmek için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim