Yeterli içme suyuna ulaşamayan insan sayısı yıldan yıla artıyor! Yeterli içme suyuna ulaşamayan insan sayısı yıldan yıla artıyor!
Bu komitede katılımcılar Antalya'da öncelikle bulaşıcı olmayan hastalıklar konusunu ele alacak. İstatistiksel verilere göre, astım, kalp krizi, kanser, diabet, inme vb. hastalıklar 2020 yılına gelindiğinde dünyadaki ölüm oranının yüzde 73'ünü oluşturacağı belirtiliyor.
Bu sorunların özellikle gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerini nasıl etkilediği, kalkınma planlarını nasıl etkilediği, yerel ekonomileri nasıl etkilediği tartışılacak.
Bu komitede tartışılacak bir diğer mesele ise ilaçlara ulaşım ve ulaşım halinde ilaçların edinebilirliği, halkın sağlığı, özellikle de kalkınma süreci içinde bulunan ülkelerdeki halkların sağlığının bunlardan nasıl etkilendiği olacak.
Model Birleşmiş Milletler Türkiye Genel Direktörü Ahmet Akyıldız, "Ben ve organizasyon ekibimiz Ağustos ayından bu yana çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Böylesine bir konferans gerçekleştirmenin sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyoruz" dedi. Konferansın Medya Direktör yardımcısı Tutku Beste Yazıbakan ise bir haftadan az bir süre kaldığını ve konferans için verdikleri emekleri beş gün boyunca katılımcıların fark edeceğini kaydetti.
MUNTR, 16-25 yaş arası lise ve üniversite öğrencileri temsil ettikleri ülkeler hakkında araştırma yaparak, global çaptaki sorunları inceliyor ve bu sorunların olası çözümleri hakkında diğer katılımcılar ile diplomasi yürüterek müzakerelere katılıyor.
Editör: TE Bilişim