Şehit polis, Emrah Taşdemir babasının öldüğü gün toprağa verildi Şehit polis, Emrah Taşdemir babasının öldüğü gün toprağa verildi
Muradiye Devlet Hastanesi’nde her geçen gün yeniliklere imza atan doktorlar, şimdiye kadar kasık fıtığı rahatsızlıklarında uygulanan açık ameliyat yerine uygun hastalarda daha küçük operasyon izi, daha kısa hastanede kalış süresine ve operasyon sonrasında daha az ağrı gibi avantajları olan, kısa sürede günlük hayata dönüş imkânı sağlayan kapalı (Laparoskopik) fıtık ameliyatlarına başladılar.

Operasyonu gerçekleştiren ekipteki doktorlardan Op. Dr Hamdi Özşahin, Op. Dr. Özcan Öktem ve Op. Dr. Serdar Kırmızı, laparoskopik yöntemle yapılan fıtık ameliyatlarının özellikle nüks fıtıklarda daha etkili bir yöntem olduğunu belirttiler. Doktorlar, “Laparoskopik yöntemle yapılan operasyonlar tüm dünyada avantajları nedeniyle son yıllarda açık yöntemle yapılan operasyonların yerine geçti. Bundan sonra hastalar fazla bekletilmeden laparoskopi operasyonu sonucunda iki gün içerisinde sağlığına kavuşturulacak, böylece hastanede de fazla yoğunluğun oluşmamasını sağlayacaktır. Amacımız hastalarımızı hastane ortamında fazla bekletmeden tedavilerini sağlamaktır. Son zamanlarda ilçede sürekli meydana gelen depremlerle vatandaşlar hastane içinde fazla kalmak istemiyor. Sürekli yenilenen teknolojilerle vatandaşlarımıza devletimizin verdiği imkânlarla kısa sürede en iyi hizmeti vermeye gayret ediyoruz. Tüm vatandaşlarımız en iyi hizmeti hak ediyorlar. Hastanemize yeni kazandıracağımız endoskopi ve EMG cihazı ile hizmetlerimize bir yenisini daha ekleyerek devam edeceğiz” dediler.
Fıtık veya apandisit rahatsızlığı ile yapılan operasyonlardan sonra ortalama 3-4 gün hastanede kaldıklarını belirten hasta ve hasta yakınları, yeni teknolojiler ve doktorların başarıları ile artık en fazla iki gün beklediklerini, bunun da özellikle köylerden gelen hastalar için büyük bir rahatlık sağladığını ifade ettiler. Vatandaşlar, hastanenin doktorları ve teknolojik cihazların hastaneye gelişi ile verilen hizmetlerden çok memnun olduklarını, bu nedenle emeği geçen tüm personele teşekkür ettiklerini söylediler.

Editör: TE Bilişim