Kamyonetle otomobil kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı! Kamyonetle otomobil kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı!
  Sakarya - Kocaeli D-100 karayolu kenarında bulunan Sakarya Üniversitesi Araştırma Ormanı içerisinde yer alan Göl tesislerinde bir adet Yaban kedisi bulundu.
Ormanlarda yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban kedisi, Sakarya Üniversitesi Göl Tesislerinin Sapanca Gölü kenarında bulunan ve balıkçılar tarafından kaçak olarak göle bırakılmış balık kasnaklarına takılmış şekilde yakalandı. Orman ve Su İşleri Sakarya Şube Müdürlüğüne gelen ihbar doğrultusunda olay yerine giden Av Koruma Kontrol ekiplerince ağlara takılı vaziyetteki yaban kedisi, gece saat: 22.30’da ağlara takılı vaziyette alınarak Arifiye ilçesinde faaliyet gösteren Veteriner Hekime götürüldü. Yaban kedisi Veteriner hekim tarafından bayıltılarak herhangi bir yaralanmaya sebebiyet verilmeden ağlardan kurtarıldı.
Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü Av Koruma ekipleri tarafından ağlardan kurtarılan Yaban Kedisi, sonrasında baygın vaziyette iken yaşam ortamı olarak uygun olabilecek nitelikteki Sapanca İlçesi Soğucak Yaylası mevkiinde ormanlık alana bırakıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Sakarya Şube Müdürü Osman Demirel Yaban kedisinin ülkemizde neslinin tükenmekte olduğu ve yıllardır herhangi bir görüntü kaydına ulaşılmadığını hatırlatarak, “Kısa bir süre önce başka bir yaban kedisinin Akyazı Dokurcun ormanlarında görüntülenmesinden sonra bu ikinci vaka, Yaban kedisinin Sakarya ilinde belirli bir miktar popülasyonunun bulunabileceğine dair güçlü deliller veriyor” dedi.



İzmir haber

Editör: TE Bilişim