Satırlarına işlediği yolculuğu nefes kesici bir şekilde anlatan B. Nihan Eren, okuyucuya kendi hayat gayesini bulması için gerekli tüm kapılara uğramasına olanak sağlıyor.

Kahramanların ağızlarından dinlediğimiz sekiz öykülük yolculukta hayatın derinliklerine kurgusal bir pencere açan “Nefeshane”, okuyucuya benliğini görmesini sağlıyor. Dördüncü öykü kitabında günlük yaşamın manzaralarını yeni bir bakış açısıyla sunan yazar, İstanbul’un sokaklarını ve bir apartman dairesinde devam eden hayatları kitabın her sayfasında anlatırken, hikâyeler arasında gezen edebiyatseverlerin insan ömrünün acizliğini de mutluluğunu da hissetmesini sağlıyor.

Dünya Eğitimde Teknoloji Yarışında Dünya Eğitimde Teknoloji Yarışında

‘’Kökler ve çatlamamış filizler, larvalar ve yumurtalar, termitler, yattığın toprağın altında canlanmaya, seni kemirdikçe palazlanmaya teşne şu kara kalabalık etrafını sarmış, kımıldanıyor. Ellerine bakıyorlar. Belinden geçiyorlar. Tümseklerine çıkıp, çukurlarına dolacaklar. Gözlerini alacaklar. Etini alacaklar. Bu etle bir yavru yılanı büyüteceksin. Ona nefes olacaksın. Bir hayvana dönüşeceksin. Bir yılan olacaksın. Sonunda, bir hayvan bedeninde yeniden… Nefes alacaksın.’’

Nihan Eren Hakkında: B. Nihan Eren 1981’de Tekirdağ’da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema- TV Bölümü’nü bitirdi. Yeditepe Üniversitesi’nde Karşılaştırmalı Edebiyat alanında yüksek lisans yaptı. “Kör Pencerede Uyuyan” kitabı 2015 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’nü aldı.

Editör: Ersin USTA