Yüzme Havuzu Can Aldı Yüzme Havuzu Can Aldı
 Antalya’nın Alanya ilçesindeki evlerinde yalnız olduğu sırada şiddetli baş ağrısı geçirerek bayılan 14 yaşındaki Nursima Bektaş, iki saat baygın kaldıktan sonra eve gelen komşusu tarafından bulundu. Alanya’da hastaneye kaldırılan küçük kızın, burada çekilen tomografi sonucunda beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. Nursima Bektaş, çocuklarda çok ender görülen teşhisin ardından Özel Antalya Yaşam Hastanesi’ne sevk edildi. Op. Dr. Tolga Gediz’in gerçekleştirdiği 5 saatlik operasyonla hayata dönen Nursima, hayata tutundu.

BU YAŞTA ENDER GÖRÜLEN VAKA
Özel Antalya Yaşam Hastanesi Beyin Cerrahı Op. Dr. Tolga Gediz yaptığı açıklamada, “Meslek hayatımda ilk defa birinin bu yaşta beyin kanaması geçirdiğini gördüm. Genelde 40’lı -50’li yaşlarında bir insanın başına gelebilecek bir vaka. Beyin kanamaları ölümcül seyredebilecek durumlardır. Kişi ölmese bile sakat kalma olasılığı yüksektir. Fakat, Nursima’nın ameliyatı çok başarılı geçti ve kendisi hayatta kalmayı başardı. Sağlığı gayet yerinde. Kalıcı bir hasar bulunmamakla beraber, hayatını normal bir şekilde sürdürebilecek. Bunda kendisinin emeği de çok büyük. Kızımız, hayatı seven, güler yüzlü ve yaşama azmi olan biri. Bunun payı çok büyük oldu” dedi.

HASTANE ODASINDA DOĞUM GÜNÜ
Yeni yaşını hastane odasında hemşirelerle birlikte kutlayan Nursima Bektaş çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Beyin kanaması geçirdiğimi, ameliyat olduğumu duyduğum zaman çok şaşırdım. O anları hiç hatırlamıyorum. Gözü açtığımda anneme sürekli ‘Neden böyle oldum’ diye soruyordum. Beni sağlığıma kavuşturduğu için doktorlarıma, benden ilgisini esirgemeyen hemşirelere çok teşekkür ediyorum. İleride hemşire olup, güler yüzümle herkese umut dağıtmak istiyorum” dedi.

ÜMİT KESİLMİŞTİ
Anne Bedia Bektaş, beyin kanaması geçiren kızından doktorların bile çok umutlu olmadığını belirterek, “Son çare olarak Alanya’dan çıkıp Antalya Yaşam Hastanesi’ne geldik. Gece buradaydık. Hemen ameliyata aldılar kızımı. Nursima’nın durumu şu an çok iyi. Bizden ilgisini, sevgisini esirgemeyen doktorumuza, hemşirelerimize, tüm çalışanlara çok teşekkür ederiz. Bizi tekrar yaşama bağladılar” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim