Mahmut Badem ilk sözünü tuttu Mahmut Badem ilk sözünü tuttu
 Dün akşam gerçekleştirilen ve 8 gündem maddesinden oluşan toplantı öncesi salona gelen Trabzon Vali Yardımcısı Koçoğlu, meclis üyeleri ve daire amirleriyle tek tek tokalaşarak hasret giderdi. Daha sonra Belediye Meclisi’nin eylül ayı toplantısında alınan karar gereği, Koçoğlu’na hemşerilik beratı Belediye Başkanı Bekir Keskin tarafından verildi. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’den sonra Ödemiş’in fahri hemşerilik beratı verdiği ilk isim olan Koçoğlu, alkışlar arasında beratını aldı.
Kendisini hep Ödemişli gibi hissettiğini ifade eden Koçoğlu, “Kendi memleketim olan Denizli’yi bu kadar özlemedim. Kendimi adeta cennete geliyor gibi hissettim. Herkesi ve her şeyi çok özlemişim. Sizler Ödemiş’in kıymetini bilin. Burada çok başka bir onur yaşattınız, çok teşekkür ediyorum. Herkese nasip olmayan bir şey. Ömrüm boyunca sizi asla unutmayacağım. Bıçakçı köyünde de meydana ismimi vermişler. Tüm bunlardan onur duyuyorum. Bizim en büyük servetimiz işte bu” diye konuştu. Koçoğlu, yolu Karadeniz’e düşen Ödemişlileri mutlaka Trabzon’a beklediğini belirterek davette bulundu.
Koçoğlu’nun hizmetlerinin hiçbir zaman unutulmayacağını kaydeden Belediye Başkanı Bekir Keskin, “Kamu adına görev yapan insanlar olarak bize de böyle anılmak nasip olur inşallah. Bu görevlerden ayrıldıktan sonra böyle güzel anılmak her şeyden önemli” dedi.

BÜTÇE OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Daha sonra toplantı gündemine geçildi. ÖYKAM’ın genişletilmesi amacıyla, Otel Sokak’taki bir taşınmazın kamulaştırılmasının 2012 yılı performans programı ile 5 yıllık imar programına eklenmesi oy birliği ile kabul edildi. Belediyenin 2013 yılına ait performans programı da oybirliği ile meclisten geçerken, vergi ve harç tarifelerinin görüşüldüğü maddede tartışmalar yaşandı.
AK Partili üye Hayrettin Özbudak'ın, tabela ücretlerinin 36 TL ve hafta sonu çalışma ruhsatları ücretlerinin de 120 TL’de kalmasına ilişkin önerisi, partisinin kabul oylarına karşın CHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi. Özbudak, genel olarak zamların fazla olduğunu dile getirerek, “Zamlar ne kadar düşük tutulursa vatandaş açısından ödeme o kadar kolay olur” diye konuştu.
2013 mali yılında uygulanacak ücret tarifeleri de, yine CHP’lilerin oylarıyla oy çokluğu ile kabul edildi.
Belediye bütçesi de toplantıda ele alındı. 60 milyon 550 bin TL olarak belirlenen 25 maddelik 2013 yılı bütçesi, oybirliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Keskin, halk için sürdürdükleri çalışmalar için bütçeyi her geçen yıl büyüttüklerini ifade etti.
Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bir arazinin imar planında gözüktüğü teknik altyapı alanı halinden çıkarılmasına ilişkin itirazın reddi de oybirliği ile kabul edildi. Anafartalar Mahallesi’ndeki bir başka arazinin yeşil alan statüsünden çıkarılması amacıyla yakınındaki başka bir alanla değiştirilmesi için yapılacak takas işleminin reddi de oy birliği ile meclisten geçti.

DOĞALGAZ MÜJDESİ
Toplantı sonunda Ödemiş’in hava kirliliğine değinen AK Partili üye Zekeriya Karabıyık, bu kış henüz kasım ayında olunmasına rağmen kirliliğin şimdiden sağlığı tehdit eder vaziyete ulaştığını söyledi. Söz alan AK Partili bir diğer üye Hasan Uruktan ise, Ödemiş’in hava kirliliği sorununa çözüm olması beklenen doğalgaz için ihale açıldığını dile getirdi. Doğalgazın Ödemiş’e getirileceğini, bunun için ihale açıldığını belirten Uruktan, devlet tarafından konunun ciddiyetle ele alındığını sözlerine ekledi.

İzmir Haberleri
Editör: TE Bilişim