Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
Birlik Başkanı Çelikkaleli, “Ödemiş-Balabanlı yolu üzerinde bulunan alana bin hayvan kapasiteli bir çiftlik daha oluşturulacak. İnşaat ile ilgili çalışmalarımız sürüyor" dedi.
İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin yaşşanan her türlü sıkıntıda üyelerinin yanında olduğunu dile getiren Mehmet Çelikkaleli, “Birliğimiz sadece kayıt tutan, üyelerden aidat toplayan bir birlik değildir. Yönetime geldiğimiz günden beri hep yeniliklerin peşinde olduk. Üye üreticilerimizin her sorununda yanında olmaya çalıştık. Biz yönetim kurulu olarak çağın gereği neyse, bunu yapmak ve yakalamak için elimizden gelen çalışmaları yapmaktayız, yapacağız" diye konuştu.
Girdi maliyetlerinin yüksekliğinden yakınan Çelikkaleli, üreticiye destek olarak yükünü hafifletmeye çalıştıklarını, yönetime gelmelerinden bu yana 200 bin doz Gen-Türk, yani tamamı Türkiye'de yetişmiş boğalardan elde edilmiş spermaları üreticilere dağıttıklarını da dile getirdi. Çelikkaleli, bu uygulamanın sonucunda dünyaya gelen buzağılara devletin 50 TL ek bir ücret verdiğini ve bunun iyi bir destek olduğunu söyledi.
Editör: TE Bilişim