Akrep ve yılan ısırıklarına dikkat ! Akrep ve yılan ısırıklarına dikkat !
 Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilerin doğru tercihi yapmaları için Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda tercih danışma noktası oluşturuldu. 
Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde 10 ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda ki tercih danışma noktasında 6 uzman ile birlikte öğrencilere danışmanlık hizmeti verilecek. Üniversite yerleşmede, üniversite ve bölüm tercihi yapacak öğrenciler uzmanların yardımıyla tercih yapabilecek.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Adıyaman Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Alagöz, veliler ve öğrencilerin tercih danışma noktalarından faydalanmasının önemli olduğuna vurgu yaptı.
Ahmet Alagöz, 23 Temmuz 3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan üniversite yerleştirme tercihlerin doğru yapılması gerektiğini ve bunun için ise uzmanlardan yardım alınması gerektiğini kaydetti.
Alagöz, “Adıyaman’ın eğitimde zayıf düşmemesi için doğru tercihlerin yapılması gerekiyor. Maalesef tercihler noktasında yanlışlıklar yapılıyor. Öğrenciler belirli üniversitelere yoğunlaşıyor, belirli bölümlere yoğunlaşıyor. Doğru olan başarılı olunabilecek ve puanın yettiği üniversiteyi tercih etmektir. Tercih danışma noktalarında ücretsiz yönlendirme yapılacaktır. Öğrencilerimizin yanlış tercih sonunda açıkta kalması ve yıllarının heba olmasını istemiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim