6 ayda 57 kilo verip, hayaline kavuştu 6 ayda 57 kilo verip, hayaline kavuştu
 6 metre genişliğinde ve 4 metre yüksekliğindeki çadır ile çok boyutlu eğitim verildi. Astronot kıyafeti giyerek bol bol resim çektiren öğrenciler, astronottan imza almayı da unutmadı. Öğrenciler, fen ve teknoloji dersinde görecekleri bu konular hakkında da ön bir bilgi edinmiş oldu.
Seyran İlkokulu ve Orta Okulu’nda yapılan bu faaliyet Karacabey genelinde ilk kez gerçekleşti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izni ve onayı ile okullarda bu sunumu yapan Bilim Küresi Planetaryum Sistemleri ekibi ilgiden memnun kaldı. Öğrencilerin tamamının katıldığı uzay çadırında yaş seviyelerine göre ayrı ayrı sunumlar yapıldı.
Ekip üyeleri, planetaryumun “gezegen evi” anlamına geldiğini kaydetti. Ekip üyeleri, “Astronomi ve uzay bilimlerini öğrenmek ve anlamak için geliştirilmiş, gökyüzünü özel bir projektör yardımıyla, kubbe altında son derece gerçekçi simülasyonlara incelemeye imkan veren merkezlerdir. Planetaryumda bir girdabın içinde yolculuk edebilir ya da bir kasırganın içinde yol alabilirsiniz. Satürn’ün halkalarına dokunabilir, Ay’ı veya Mars’ı yakında inceleyebilirsiniz” dedi.

İzmir Haberleri
Editör: TE Bilişim