Öz yeğenine cinsel taciz Öz yeğenine cinsel taciz
AKM Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Necdet Özkan, BEÜ Tıp Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuray Atasoy, İl Müftü Yardımcısı Bahtiyar Taranoğlu, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği’nden Komiser Yıldız Pekince ve davetliler katıldı.
Toplantı hakkında bilgi veren Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Necdet Özkan, “2012-2013 Öğretim yılında öğrencilere alkol ve uyuşturucu bağımlılığı hakkında eğitimsel konuları işleyecek olan derneğimiz, öncelikle öğretmenlerimize bu konuyu anlatıp öğrencilere hangi konuları işleyeceğimizi belirtmek istedik. Bu toplantımızın asıl gayesi öğretmenlerimize anlatıp daha sonra öğrencilerimize bu eğitim vermektir. Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü Öğretim Üyesi Nuran Atasoy’a teşekkür ediyorum. Böyle bir etkinlik düzenledik. İnşallah hayırlısı olur. Bu bağımlılıkla mücadeleyi gaye edindik” diye konuştu.
Toplantının konuşmacısı Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuray Atasoy ise “Bu gün burada alkol ve madde bağımlılığıyla mücadele ile ilgili toplantı yaparak katılımcıları bilgilendireceğiz. Bağımlılık nedir neden olur. Bağımlılık yapan maddeler nelerdir, bunlardan nasıl korunabiliriz. Özellikle bağımlılık için risk altında olan gençler var. Neden bağımlılığa bulaşıyorlar ve nasıl koruyabiliriz. Gençlerde bağımlılık ortaya çıktığını, bağımlılık olarak sigara görüyoruz. Ağır uyuşturucu maddeler bildiğimiz kadarıyla gençlerde yok inşallah da olmaz. Sigara ve alkol bağımlılığı gençlerde nasıl ortaya çıkıyor, hangi gençler risk altında bunlarla ilgili bilgileri vererek öğretmenlerle bunları konuşacağız” şeklinde konuştu.

İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim