Foçalılardan dans kurslarına büyük ilgi Foçalılardan dans kurslarına büyük ilgi
 İngiliz burnu yarımadası sahilinde sahile vuran Caretta ceratta türü deniz kaplumbağasını fark eden vatandaşlar durumu Foça Belediyesine bildirdi.
Foça Belediyesi Sağlık Memuru Muharrem Yeşilkaya, olay yerine gelerek Caretta Caretta'nın öldüğünü tespit etti.
Yapılan ilk incelemede, kaplumbağanın birkaç gün önce öldüğü belirlenirken, deniz kaplumbağasının ağzında takılı balıkçı oltası görüldü.
Ölü deniz kaplumbağası yapılan incelemenin ardından Foça Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden gelen görevliler tarafından gömülmek üzere plajdan alındı.
Yaklaşık 50 kilo ağırlığındaki deniz kaplumbağası üzerinde herhangi bir yara izine rastlanmadığını belirten görevliler, kaplumbağanın balıkçı oltasına takılarak ölmüş olabileceğini söyledi.
Bölgede Caretta Caretta türü deniz kaplumbağası ölümlerine her yıl bir kaç kez rastladıklarına dikkat çeken Foça Kültür ve Doğal Varlıkları Koruma, Geliştirme ve Dayanışma Derneği (FODER) Başkan vekili Hayrettin Avcı, Caretta ölümleri hakkında yetkililerin araştırma yapması gerektiğini söyledi.Deniz kaplumbağası türlerinin tamamının Uluslar arası Doğa Koruma Birliği-IUCN tarafından `Nesli Tehlike Altındaki Türler` kategorisinde yer aldığını belirten Avcı, "Barselona ve CITES gibi Uluslar arası sözleşmelere imza atan ülkemizde deniz kaplumbağalarını korumak zorundayız.Bu konuda özellikle balıkçılarımızın daha duyarlı olmaları gerekiyor" dedi.

İzmir Haberleri
Editör: TE Bilişim