Çorum’da deprem Çorum’da deprem
 Türk Kızılay'ı Ankara Kan Merkezi ve Kızılay Osmancık Şubesi tarafından kan bağış kampanyası düzenlendi. 230 kişinin kan bağışı için başvurduğu kampanyada 205 ünite kan bağışı yapılırken 25 kişiden sağlık şartları nedeniyle kan alınmadı.
Kampanyaya destek veren Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı'da kan bağışında bulundu. 10 Defa kan bağışında bulunan Başkan Yazıcı'ya sürekli bağışçılara verilen bronz şilt verildi. Başkan Yazıcı ile birlikte Kızılay'a 10 defa kan bağışı yapan belediye personeli Bekir Ekmekçi'ye de bronz şilt verildi.
Kan bağış ekibinde görevli Doktor Savaş Koç, kan bağışının sağlıklı bir işlem olduğuna dikkat çekerek kan bağış çağrısında bulundu. Doktor Savaş Koç, gönüllü bir kan bağışçısının üç kişinin hayatını kurtarabileceğini vurguladı.
Kızılay Osmancık Şubesi Başkanı Mustafa Boyacı da bu yıl içerisinde üçüncü defa kan bağış kampanyası düzenlediklerini belirterek vatandaşların kan bağışına gösterdiği ilgiden memnun olduklarını ifade etti.
Kızılay'a 10 defa kan bağışında bulunan Belediye Başkanı Bekir Yazıcı ise kan vermenin sağlık yönünden faydalarına dikkat çekti. Başkan Yazıcı; “Kan bağışında bulunarak Kızılay'ı değil aslında kendimizi destekliyoruz. Çünkü ihtiyacımız olduğunda yine bize ulaştırılıyor. İhtiyacımız olmasını beklemeden verdiğimiz her damla kan ise bizim için sağlık demektir. Sağlıklı olmamızı, sağlıklı yaşamamızı etkilemektedir” diye konuştu.
Kan bağış kampanyasına jandarma ve polis de destek verdi. İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Personeli topluca kan bağışında bulundu.





Editör: TE Bilişim