Kılıçdaroğlundan Miting Göndermesi Kılıçdaroğlundan Miting Göndermesi
Özgüven, burada yaptığı ziyaretlerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etti. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Özgüven'i; “Büyük başkan hoş geldin, yanıma gel, hasret kaldık. Seni iyi gördüm. Ödülden dolayı tebrik ediyorum” diyerek, karşıladı. Kılıçdaroğlu’yla bir süre görüşen Özgüven’e Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ta eşlik etti.
Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaret sonrası gazetecilere konuşan Başkan Özgüven, Kılıçdaroğlu’nu kendisine verdiği destek nedeniyle teşekkür ziyaretinde bulunduğunu, ayrıca gündeme ilişkin sohbet ettiklerini ve görüş alış verişinde bulunduklarını söyledi.
Gazetecilerin gezi parkı olayları ve hükümetin bu olaylar karşısında ki tutumu konusundaki sorularına yanıt veren Başkan Özgüven, şunları kaydetti: “Gezi parkı direnişinin sadece birkaç ağacın katledilmesine gösterilen tepki olmadığını herkesin bilmesi gerekiyor. Gezi parkı Turgutlu’da kesilmeye çalışılan 1 milyon ağaca, Aliağa’da yapılmaya çalışılan 7 tane termik santrale, Gördes’te tonlarca atık bırakacak dev kazana, Kaz ve Madra dağlarındaki katliama, Ovacık’ta havamızı suyumuzu kirleten siyanürle çıkarılan altın madenciliğine, faşizme, özgürlüklerin, hak ve hürriyetlerimizin kısıtlanmasına karşı toplumun gösterdiği reaksiyondur. Gezi parkı direnişi bizim 70’li yıllarda farklı guruplarla yapamadığımız büyük dayanışmanın adıdır. Bu çocuklar bize dayanışmanın, ırk, dil, din gözetmeden bir arada kardeşçe, barış içinde nasıl yapılacağını gösterdiler. Bu çocuklar bize çok şey öğrettiler, öğretmeye de devam edecekler. Çünkü onlar hak ve hürriyetlerinin, özgürlüklerinin ve gerçek barışın peşindeler”
“Biz her zaman faşizmin karşısında olduk. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bu konuda söylenecek her şeyi söyledi" diyen Başkan Özgüven, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada halka yapılan müdahale doğru değildi. Halkımız barış dilini kullanarak geliştirdiği eylemler polis tarafından çok sert müdahalelerle karşılandı. Yaralandığı için kapalı alanlara sığınan insanımıza dahi gaz bombası atıldı. Bu son derece faşizan bir tutumdur. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise duvarları afişlerle donatarak polise teşekkür etti. Onlar bizi koruyacaklarsa buyursunlar korusunlar. Ancak onlar bizi, halkını koruyacaklarına biber gazıyla, haklarını arayan gençlerimizi sindirmeye çalışıyorlar. Dünyanın hiç bir yerinde halkına faşizan tutum sergileyenler hoş görülmezler. Ancak bir belediye başkanı çıkıyor, hele hele başkentin belediye başkanı çıkıyor duvarları bu tutumu destekleyen afişlerle süslüyor. Faşizan tutumu destekleyen de faşisttir. Bu davranışın yorumunu halkıma, özellikle de Ankara halkına bırakıyorum. Kimse şunu unutmamalı ki; kimse halktan büyük olamaz. Halkın önüne hiç kimse geçemez”
Özgüven daha sonra CHP’li milletvekillerine hem teşekkür ziyaretinde, hem de birçok konuda görüş alışverişinde bulundu. Meclis bahçesinde Özgüven'i gören Ankaralı vatandaşlar da kendisine Fatsalı Fikri benzetmesi yaparak hatıra fotoğrafları çekildiler. Özgüven'i Mecliste CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Durdu Özpolat, Süleyman Çelebi, Kemal Ekinci gibi birçok milletvekili yalnız bırakmadı.
Editör: TE Bilişim