Üniversite karıştı: 3 yaralı, 30 gözaltı Üniversite karıştı: 3 yaralı, 30 gözaltı
 Bugün Erzurum 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıklar Ümit A., ve Kadir N. hazır bulundu. Duruşmada Ayşe öğretmenin ruh sağlığıyla ilgili beklenilen raporun Adalet Bakanlığı 6'ncı Tıp İhtisas Kurulu’nca gönderildiği ve raporda, “Kurumumuzca yapılan muayenede ruh sağlığını bozacak mahiyet ve travma sonrası stres bozukluğu denilen psikiyatrik bozukluk tespit edilmiştir” denildiği belirtildi.
Sanıklardan Ümit A., savunmasında “diyecek bir şey yok” derken Kadir N. ise, “Bize isnat edilen suçtan dolayı neden adliye çıkışında linç girişiminde bulunulmadı. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.
Mahkeme heyeti, avukatların tahliye istemini kuvvetli suç şüphesini gösteren delil ve bulgular gerekçesiyle reddederek tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
Erzurum’un Pasinler ilçesinde oturan 23 yaşındaki A.K., Mart ayında Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nda bir öğretmenin doğum iznine ayrılması ile Türkçe öğretmeni olarak görev yapmaya başlamıştı. Saat 14.30 sıralarında görev yaptığı okuldan evine gitmek üzere ayrılan A.K., Ağaç Minare Mahallesi Osmanağa Sokak'ta 2 kişi oldukları iddia edilen saldırganlar tarafından ağzı kapatılarak kaçırıldı. Direnen genç öğretmeni vücudunun çeşitli yerlerinden kesici aletle yaralayıp, başına taşla vuran ve cinsel istismarda bulunan saldırganlar, öldü diye bırakıp kaçtı. Kısa bir süre sonra kendisine gelen öğretmen, 100 metre uzaklıktaki dedesinin evine gitti. Kapıyı açan anneannesine, 'Anneanne saldırıya uğradım' diyen genç öğretmen yere yığılırken, yakınları hemen durumu polise bildirdi.



İzmir haber

Editör: TE Bilişim