Yapay zeka siteleri ve mevcut uygulamalara yapay zeka uygulamaları entegrasyonu son sürat devam ediyor. ChatGPT gibi popüler yapay zeka aplikasyonlarıyla artık internet kullanıcıları oldukça akıllı bir makineden birçok bilgiyi alabiliyor ve dünyanın her yerinde aramalarına yanıtlar buluyor.

Şimdi ise yapay zeka entegrasyonuna son hamle Adobe'dan geldi. Adobe firması Photoshop ürünü için getirdiği Beta programına bir dizi yapay zeka fonksiyonu ekledi. Peki Adobe Photoshop yapay zeka eklentisi nedir, nasıl kullanılır?

Škoda, Türkiye’de Satış Rekoru Kırdı Škoda, Türkiye’de Satış Rekoru Kırdı

ADOBE PHOTOSHOP YAPAY ZEKA NASIL İNDİRİLİR?

Adobe Photoshop yapay zeka eklentisi programın yayımlanan Beta sürümünde yer alıyor. Kullanıcılar beta sürüme dahil olarak lisanslı programları üzerinden yapay zeka desteğini ilk deneyimleyen kişilerden olabiliyorlar.

PHOTOSHOP İÇİN YAPAY ZEKA NASIL KULLANILIR?

Shiftdelete.net haberine göre Adobe Photoshop için yapay zeka eklentisini dahil ettikten sonra oldukça üretken olmanıza yarayacak kimi fonksiyonlara kavuşabilirsiniz. Bunların başında Generative Fill aracı geliyor. Bu araçla bir görüntünün belirli bir kısmını seçip o bölge için açıklama girip yeni görüntüler oluşturabilirsiniz. Yapay zeka ile kullanıcının isteğini analiz edip profesyonel tamamlamalara kavuşabilirsiniz.

Bu araçla görüntülere yeni nesneler de ekleyebilirsiniz. Örneğin, Adobe Photoshop yapay zeka aracıyla, portre modunda çekilen bir çiçeğin yanına benzer çiçekler yerleştirebilirsiniz. 

Bununla beraber Adobe tarafından yapılan açıklamada Firefly özelliğinin yapay zeka destekli akıllı öneriler sunarken yapay zeka eğitimi için yalnızca stok fotoğrafları kullandığını ve bir telif hakkı ihlalinde bulunmadığını da söyledi.

Editör: Ajans Ekip