Minibüsle Otomobil Çarpıştı: 12 Yaralı Minibüsle Otomobil Çarpıştı: 12 Yaralı
 Son yılların en sıcak günlerini yaşayan Denizli’de, bugün hava sıcaklığı 42 dereceye kadar yükseldi. Temmuz ayı sıcaklık ortalaması 34.5 olan Denizli’de normalin 8 derece üzerinde seyreden hava sıcaklığı, vatandaşlara zaman zaman zor anlar yaşatıyor. Pidesi ile ünlü Kale ilçesinde de pide ustaları, Ramazan pidelerini hazırlarken sıcak havanın yanında bir de fırının sıcaklığıyla sıkıntılı anlar yaşıyor. Pide fırını işleten Mehmet Türköz, sıcaklardan korunmak için su doldurduğu kovanın içine ayaklarını koyarak serinlemeye çalışıyor. Pidecileri ayakları kovanın içerisinde gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor. 
80 dereceye varan fırın sıcaklığına bir de 40 dereceyi aşan hava sıcaklığının eklenmesiyle dükkanına vantilatör koyan ancak vantilatörün de yetersiz kalmasıyla zor anlar yaşayan Türköz, “Ülkemizde yaşanan sıcak hava dalgası ilçemizi de aşırı derecede etkiliyor. Fırın karşısında çalıştığımız için sıcaklık kat kat daha artıyor. Çareyi kovaya su doldurmakta bulduk” dedi. 
İşletmede çalışanlar ise, bu şekilde serinlemeye sıcaklar bitene kadar devam edeceklerini söylediler. Pide ustası Abdullah Erdem ise, “Ramazan ayında oruç ibadetini sıcaklarda yerine getirmek zor oluyor. Bir de fırının önünde hiç çekilmiyor. Kovanın içerisine koyduğum buz bile çare etmiyor” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim