Sapıklara 15 yıl hapis Sapıklara 15 yıl hapis
 Taşköprü'nün Kapaklı köyü Tütenli Mahallesi’nde yaşayan 65 yaşındaki Ermeni asıllı Anne Tosun, gördüğü rüyanın etkisiyle Taşköprü Müftülüğü’ne gelerek Müftü Yusuf Uzun’un huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Anne Tosun’a daha sonra kendi isteğiyle Zeynep adı verildi.
Uzun yıllar İstanbul’da yaşadıktan sonra köyüne üç yıl önce dönen Anne Tosun, geçen günlerde rüyasında ezan sesi dinlediğini ve akabinde oruca uyandığını gördüğünü belirterek bir süre bu rüyanın etkisinden kurtulamadı. Daha sonra Anne Tosun, kendilerine her zaman destek olan Sevgi Pınarı Derneği Başkanı Necmi Güneş’i arayarak rüyasını anlattı ve Müslüman olmak istediğini söyledi. Güneş de, Taşköprü Müftüsü Yusuf Uzun ile görüşerek Anne Tosun ile birlikte Taşköprü Müftülüğü’ne geldi. Tosun, burada Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Daha sonra “Anne” olan ismini Zeynep olarak değiştirme kararı aldı.
Anne Tosun, yıllardır Müslümanlarla komşuluk edip iç içe olduklarını belirterek geçen günlerde gördüğü bir rüyadan etkilenip hiç kimsenin önerisi olmadan Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi.
Bundan sonra bir Müslüman olarak hayatına yön vereceğini belirten Anne Tosun, kutsal topraklara gitmek istediğini belirtti.
Taşköprü Sevgi Pınarı Derneği Başkanı Necmi Güneş ise Anne Tosun’u uzun süredir tanıdığını ve etrafında sevilen ve örnek bir kişiliğe sahip olduğunu birkaç gün önce kendisine Müslüman olma isteğini söylediğinde ise çok sevindiğini belirtti. 
Anne Tosun daha sonra nüfus cüzdanındaki dini ibaresini Müslüman olarak değiştirdi.

Editör: TE Bilişim